EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016. Subiectele la Matematică

TOTUL DESPRE MAME
Note greșite la Evaluarea Națională; erorile profesorilor pot distruge increderea copiilor.

Astăzi a avut loc și ultima probă, cea la Matematică, pentru Evaluarea Națională 2016. Elevii absolvenți ai claselor a VIII-a au avut de rezolvat trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte, fiecare subiect având mai multe subpuncte.

Ponderea mediei obținute la Evaluarea Naţională pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor din şcoala generală.

SUBIECTE LA MATEMATICĂ la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016

Evaluare Națională 2016

Evaluare Națională 2016

Conform calendarului Evaluării Naționale 2016, rezultatele vor fi afișate pe 1 iulie, până în ora 16.00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 16.00-20.00.

Între 2 și 4 iulie va avea loc rezolvarea contestațiilor

Afișarea rezultatelor finale, după contestații, va avea loc pe 5 iulie.

Repartizarea computerizată şi înscrierea la liceu

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată. Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 – 29 iulie.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver, Adevărul

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa