E oficial! Ministerul Educației a anunțat când începe școala

Theodora Fintescu, redactor
când începe școala
Ministerul Educației a anunțat, în sfârșit, când începe școala.

Ministerul Educației a anunțat aseară când începe școala, după o săptămână de ezitări. Elevii vor începe cursurile luni, 9 septembrie, așa cum era prevăzut în structura anului școlar. Incertitudinea cu privire la data de începere a școlii a durat o săptămână, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educației prelungirea vacanței de vară, la solicitarea patronatelor din turism.

„În urma solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă, adresată ministrului Educației Naționale, de a stabili data începerii noului an școlar prin consultarea tuturor părților implicate, ministrul interimar al Educației, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul școlar 2019-2020 să fie luni, 9 septembrie”, se arată într-un comunicat trimis de Ministerul Educației.

Presiune asupra elevilor

Reprezentanții părinților și cei ai profesorilor au votat, la începutul acestei săptămâni, pentru menținerea datei inițiale de începere a școlii, susținând că, altfel, presiunea asupra copiilor ar fi fost prea mare. Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, le-a declarat jurnaliștilor de la Hotnews că prelungirea vacanței ar însemna o aglomerare a materiei, care este deja stufoasă.

”Avem cel mai scurt an școlar din Europa, și cele mai lungi vacanțe. Nu mai trebuie să punem o presiune în plus pe copii. Nu suntem de acord pentru că ar trebui să umblăm la programa școlară, ceea ce este prea mult”, a spus el.

Structura anului școlar 2019-2020

Conform structurii anului școlar, aprobată prin ordin de ministru, școala ar trebui să înceapă în data de 9 septembrie 2019 și să se încheie în 12 iunie 2020.

Semestrul I

  • Cursuri: Luni, 9 septembrie 2019 – Vineri, 20 decembrie 2019
  • Vacanţa pentru grădiniţe si clasele pregătitoare- clasa a IV-a: 26 octombrie – 3 noiembrie 2019
  • Vacanta de iarnă: Sâmbătă, 21 decembrie 2019 – Duminică, 12 ianuarie 2020

Semestrul al II-lea

  • Cursuri: Luni, 13 ianuarie 2020 – Vineri, 3 aprilie 2020
  • Vacanta de primăvară: Sâmbătă, 4 aprilie 2020 – Marţi, 21 aprilie 2020
  • Cursuri: Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa