Cursuri de engleză și tabere de vară pentru copii, organizate de British Council. Care sunt costurile

Cristina Olivia Găburici, editor
cursuri de vara la British Council

Vara aceasta, British Council organizează programul de vară ”Summer în the city”, adresat copiilor de 5-14 ani, prin intermediul căruia cei mici vor învăța limba engleză, își vor îmbogăți cultura generală, vor participa la activități artistice și sportive și se vor distra cu copii de aceeași vârstă.

Programul este organizat pe module, timp de 8 ore pe zi, iar costul unui modul săptămânal este de 650 de lei. Prețul include prânzul și două gustări, rechizitele și materialele necesare. Programul British Council Summer în the City se desfășoară la Liceul Teoretic Național.

Oferta British Council pentru această vară, pe categorii de vârstă:

  • 5- 7 ani: Copiii din această categorie de vârstă vor explora lumea poveștilor, vor învăța lucruri noi, vor participa la ateliere de pictură, desen, modelaj în lut, origami, sport. Toate activitățile se vor desfășura în limba engleză, iar grupele se formează în funcție de nivelul celor înscriși. Îi puteți înscrie pe copii la câte module doriți, pe o perioadă de la 1 la 10 săptămâni. Fiecare modul are o temă diferită, iar acestea nu se repetă. Spre exemplu, în săptămâna 3-7 iulie, tema principală a modulului este prieteni și prietenie, în săptămâna 7-11 august tema este prințese și dragoni, iar în 14-18 august- animalele mării. Pentru a face față programului, se recomandă ca cei mici să fi studiat limba engleză cel puțin timp de un an. Înainte de înscriere, ei vor fi testați, gratuit, pentru a se stabili nivelul la care se află din punct de vedere al cunoașterii limbii engleze.
  • 8- 10 ani: Pentru copiii aflați în această categorie de vârstă, temele de studiu din această vară vor fi următoarele: locuri uimitoare, corpul uman, animale fascinante, alimente, natură, invenții, civilizații antice, lumea subacvatică. De asemenea, copiii vor avea parte de activități artistice (pictură, desen, modelaj în lut, origami), precum și de sporturi individuale și de echipă. Copiii înscriși trebuie să fi studiat cel puțin un an limba engleză, iar nivelul lor va fi testat gratuit, înainte de înscriere.
  • 11- 14 ani: Programul pentru acestă grupă de vârstă a fost construit astfel încât participanții să poată să-și dezvolte abilități de viață, cum ar fi leadership, comunicare, creativitate și gândire analitică. În plus, vor participa la activități sportive și își vor dezvolta abilitățile artistice prin pictură, desen, modelaj în lut sau origami. Participanții trebuie să fi studiat cel puți un an limba engleză, iar programul se va desfășura pe două categorii diferite, începători și avansați. Activitățile sunt specifice vârstei: vizionarea unor clipuri video, citirea unor texte originale, jocuri de comunicare etc.

Tabăra de limba engleză pentru copii

O altă variantă de aprofundare a cunoștințelor de limba engleză o reprezintă taberele BritTeen Adventure, organizate în această vară de British Council pentru copiii aflați în clasele III- VIII.

Timp de o săptămână, copiii se vor bucura de aer curat în zona Bran-Fundata, vor exersa limba engleză, vor participa la ateliere tematice, activități distractive de grup în engleză, sport și drumeții.

Fiecare tabără durează 6 zile (duminică-vineri) și cuprinde două ateliere tematice BritTeen în engleză. Sunt disponibile 10 tabere, iar prețul pentru o săptămână de tabără este de 1350 de lei. În fiecare tabără, copiii vor fi însoțiți de cel puțin 4 adulți din partea British Council – doi traineri BritTeen, sub îndrumarea cărora se vor desfășura și atelierele tematice, precum și doi supervizori. Participanții trebuie să aibă un nivel pre-intermediar de fluență în limba engleză, atestat fie printr-un curs sau un examen, sau printr-un scurt interviu care precede înscrierea.

Puteți afla detalii despre oferta de cursuri și de tabere de engleză pentru copii din această vară accesând www.britishcouncil.ro.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa