Cum transferi copilul la altă grădiniță. Procedura de transfer și acte necesare

Theodora Fintescu, redactor

Există situații în care, ca părinte, ești nevoit să schimbi grădinița copilului și poți face acest lucru atâta timp cât mutarea este în interesul copilului.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să găsești noua grădiniță și să afli dacă, la grupa care corespunde vârstei copilului, există locuri libere. Dacă locurile sunt deja ocupate, conducerea instituției sau inspectoratul școlar pot aproba suplimentarea acestora. Ulterior, trebuie să completezi o cerere în care să soliciți conducerii înscrierea copilului, menționând și motivele pentru care dorești transferul. Aceeași procedură trebuie făcută și la grădinița de unde dorești să retragi copilul. Ține cont de faptul că, pentru transfer, ai nevoie de semnătura directorului  grădiniței din care pleacă cel mic, precum și cea a directorului instituției în care se face transferul. În anumite situații, pot fi necesare și semnăturile educatoarei, asistentei (medicului) și administratorului grădiniței.

Transferul se poate face oricând în timpul anului

În dosarul pe care îl depui la noua grădiniță, este necesar să atașezi următoarele documente, pe lângă cererea de transfer, pe care o poți descărca de AICI:

  • Copie după certificatul de naștere al copilului
  • Copie după cărțile de identitate ale părinților
  • Adeverințe medicale eliberate de Direcția de Sănătate Publică (dacă este cazul)
  • Acte care atestă schimbarea domiciliului (dacă este cazul)
  • Hotărâre de divorț (dacă este cazul)
  • Alte documente solicitate de instituție.

După depunerea cererii, conducerea grădiniței este obligată să răspundă solicitării în termen de 15 zile. În cazul în care cererea se depune în timpul vacanței de vară, termenul pentru primirea răspunsului este de 30 de zile.

În învățământul preșcolar, conform legii, grupele pot depăși numărul maxim admis în cazul în care părinții au domiciliu în circumscripția în care se află instituția. De asemenea, transferurile la nivel antepreșcolar și preșcolar se pot face oricând în timpul anului, dacă se respectă principiul interesului superior al copilului.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa