Cum se face educație la o grădiniță din București: ”Nesimțito! Ia de-aici!”

Theodora Fintescu, redactor

  Tatăl unei fetițe care frecventează grădinița 198 ”Dumbrava Minunilor” din Capitală i-a pus copilului în haine un reportofon, cu care a înregistrat, timp de o zi, ceea ce se întâmplă la grădiniță. În felul acesta a aflat că învățătoarea de la grupa copilului lovește, jignește, înjură și-i amenință pe cei mici.

  În înregistrarea difuzată de Știrile Pro TV  se aude vocea învățătoarei Venera Tecar, de la grupa mijlocie, care-i jignește în repetate rânduri pe copii, atât în timpul activităților, cât și la masă.

  ”Atât de blegi….ca mămăligile”

  • Taci odată din gură că numai gura ta se aude! Iară vorbeşti ca ţaţele?
  • Râzi că proasta întruna că aşa te duce capul ăla sec pe tine.
  • Suntem la masă, fată, nu mai vorbeşti neîntrebată ca zăpăcita! Pune mâna şi mănâncă, că-ţi dau vreo câteva acuma de nu te vezi.
  • Tot tu plângi? Du-te acolo la locul tău şi cântă cu copiii.
  • De-abia te mişti. Pune mâna şi colorează şi lasă plânsul! Codaşii, codaşii! Şi codaşii de la masa asta!
  • Atâta de blegi… ca mămăligile!
  • Alexia, ce dracu cauţi aicea, că-ţi dau vreo două, nesimţito… Ia de-aici!

  Grădinița în care a avut loc înregistrarea se află în sectorul 6 al Capitalei, iar educatoarea Venera Tecar lucrează în sistem de peste 20 de ani. Deocamdată, măsura luată de conducerea instituției a fost să-i interzică educatoarei să mai intre la grupă.

  Situația de la grădinița ”Dumbrava Minunilor” nu este singulară. Săptămâna trecută, la Brașov, o mămică a aflat că băiatul ei a fost lovit de educatoare și închis într-o debara, cu lumina stinsă. În urma scandalului, educatoarea și-a dat demisia.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa