Cum alegem activitățile extrașcolare?

TOTUL DESPRE MAME

Cum alegem cele mai potrivite activități extrașcolare pentru copii

Recunosc, este o corvoadă pentru mine să alerg, an de an, la început de septembrie, prin tot Bucureștiul să culeg oferte pentru viitoarele activități extrașcolare ale băieților mei! Este un iureș care mă obosește îngrozitor! Parcurg distanțe mari, pierd o mulțime de timp, de cele mai multe ori îmi iau o zi liberă, pe care nici nu știu cum sa o justific la muncă.

Anul trecut, l-am luat cu mine și pe Călin, băiatul cel mare. Mă gândeam că dacă vede locurile, interacționează cu profesorii, instructorii, alegerea noastră va fi mai ușoară. După ce am vizitat câteva două cluburi de sport, din cauza oboselii, a explodat! Era atât de arțăgos că nu mai puteai să legi o conversație cu el. Ajunși la un club de dans, s-a tăvălit pe ring și a spus categoric „eu nu dansez anul asta”.

 

Între 6-8 septembrie ne vedem la Bazar Școlar să alegem cele mai potrivite activități extrașcolare pentru copiii noștri!

Acum se apropie iar începerea anului școlar, dar, de data aceasta, voi schimba firul epic al evenimentelor. Am aflat de curând că va fi un târg de oferte extraşcolare ,”Bazar Şcolar”, în perioada 6-8 septembrie, la Iris Titan Shopping Center. Faptul că voi găsi în același loc oferte de dans, muzică, teatru și sporturi, că voi putea compara mai ușor ofertele pentru after-school sau că voi planifica rapid petrecerea aniversara a băiatului cel mic înseamnă pentru mine o salvare.

M-am uitat pe lista participanților la târg și-am văzut multe lucruri atractive. Vor fi prezente teatre de stat, companii particulare de teatru, cluburi de dans, muzică, sport, pictură, origami, aranjamente florale, ateliere creative pentru copii, companii de petreceri pentru copii, candy bar.

Printre participanții la târg se numără Federația Română de Șah, Academia de Muzică Daniel Iordăchioaie, Contrapunct, Bim Bam, Fundația Nadia Comăneci, Cluburile copiilor din sectoarele 2, 3 și 5, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Arabela și Candy BarSuperlicious.

La Bazar Școlar surprizele se ţin lanţ, astfel că vineri, 6 septembrie, orele 17:45, cei mici sunt aşteptaţi la o întâlnire unică. Şoricelul Chilli Ramirez vine tocmai din Mexic să-şi facă prieteni noi. Prin intermediul cărţii scrise de cunoscutul actor şi cantautor Ioan Gyuri Pascu, vom face cunoştință cu acest personaj. Actorul va da citire unor pasaje din propria lucrare şi se va imprieteni cu micuţii prezenţi.

Academia de Arte Frumoase Daniel Iordăchioaie a pus la bătaie premii de peste 500 de euro la „Tombola ACADEMICA”, în perioada 6-7 septembrie. Mă tentează seara de sâmbătă, când organizatorii au anunțat că ne putem întâlni cu Daniel Iordăchioaie, care va canta împreună cu elevii lui, într-un mic recital oferit de Academia de Arte Frumoase, la ora 19.

Așadar, ne vedem acolo! Și haideți să facem și o faptă bună: aduceți și ghizdanele mai vechi ale copiilor voștri sau rechizite, pentru că ele vor fi donate prin asociațiile Învingem Autismul și SOS Viețile Copiilor.

 

CE? „Bazar Şcolar”, târg de oferte pentru activităţi extraşcolare, unde părinții vor întâlni reprezentanţi ai şcolilor de dans, muzică, teatru, vor compara ofertele pentru after-school sau vor planifica petrecerile celor mici.

UNDE? Iris Titan Shopping Center, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 33A, București

CÂND? 6-8 septembrie 2013

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa