Cum să faci copilul să fie mai bun la școală. O metodă plăcută pentru toată familia

Cristina Călin, redactor

Îți place să călătorești împreună cu copiii tăi? Te întrebi uneori dacă statul pe drumuri este chiar bun pentru un copil, fie el și mai mare. Mai mult, ai îndoieli cu privire la informațiile cu care el va rămâne după fiecare excursie. Nu te mai gândi la toate acestea și împachetează repede câteva bagaje și pornește la drum. Pentru copii, călătoriile sunt o metodă extraordinară pentru a-l face să fie mai bun la școală, cât și în plan personal.

Potrivit unui studiu realizat de Student and Youth Travel Association călătoriile au un impact pozitiv asupra educației, achiziției de informații, chiar și asupra viitoarei cariere a copiilor.

La cercetare au participat profesori din Statele Unite ale Americii, iar 74% dintre ei au spus că asupra elevilor care călătoresc mai mult se văd schimbări în bine, iar 56% au declarat că efectele benefice se regăsesc și în actul educațional.

Călătoriile și dezvoltarea personală

Copiii care călătoresc au o toleranță și un respect mai mare pentru alte culturi și sunt mult mai deschiși către lucruri noi. Mai mult, schimbările se produc chiar în interiorul celor mici: au mai multă încredere în ei, o stimă de sine crescută, sunt mai independenți, se adaptează mult mai ușor la situații noi și sunt mai sensibili la nevoile celorlalți. 76% dintre profesori au observat că este de ajuns o singură călătorie ca cei mici să vrea să plece din nou într-o altă aventură.

Elevii pe care părinții îi duc în mai multe călătorii au și preferințe diferite printre materiile școlare, față de cei care stau mai mult pe acasă. Primii sunt pasionați mai mult de muzică, istorie, artă, științe și biologie, pe când cei din urmă preferă matematica și subiectele mai pragmatice.

Mai bun la școală, dar și după ea

Studiul nu are la bază niște cifre legate de evoluția în carieră a elevilor care călătoresc mult, dar, bazându-se pe experiența personală, 42% dintre ei spun că aceștia au mai multe șanse să fie acceptați de angajatori de cum termină școala.

Autorii studiului mai spun că a călători mult nu înseamnă neapărat să faci înconjurul lumii. Sunt suficiente deplasări, chiar și scurte în orașe mai îndepărtate, unde copiii pot vedea altfel de lucruri decât în zona e reședință. Excursiile la sfârșit de săptămână pot fi la fel de valoroase ca o plecare în Asia.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa