Fetiță „problemă”, gonită din grădiniță de ziua ei. Educatoarea: ”Are reacții violente și un fel de sadism”

Theodora Fintescu, redactor
Părinții fetei ar vrea ca micuța să fie mutată la o altă grupă.

O fetiță de patru ani din Craiova nu a fost primită la grădiniță de Sfântul Nicolae, când venise cu bomboane pentru copii, pe motiv că e violentă și îi lovește din senin pe colegi. În urmă cu o zi, copilul avusese o altercație cu un coleg, iar când mama a venit la grădiniță cu fetița, de Sf. Nicolae, educatoarea i-a spus că s-a săturat de probleme și nu le-a lăsat să intre în sala de clasă.  

Fetița frecventează grădinița ”Voiniceii” din Craiova, la grupa unei educatoare cu peste 40 de ani de experiență. Familia copilului susține că, de câteva luni, fetița refuză să mai meargă la grădiniță, spunând că doamna o pedepsește.

Copilul a fost evaluat de doi psihologi

„De câteva luni am probleme cu fiica mea, în sensul că din momentul în care intra pe poarta grădiniţei şi ajungea la ea la clasă, plângea foarte rău şi spunea că ea nu mai vrea să vină la grădiniţă. Este o grădiniţă pe care o frecventează de mult. A fost acolo şi la creşă şi nu înţelegem ce are. Au fost situaţii în care o luam cu mine la serviciu, pentru că îmi spunea întruna: doamna mă pedepseşte, doamna mă ceartă, doamna mă pune în mijlocul clasei. Am încercat să discut cu educatoarele, să discut cu unii dintre părinţi şi cu directoarea. Am fost şi la psihologul grădiniţei, am fost şi la alt psiholog. Toţi îmi spun că nu are nimic copilul şi că problema este în grădiniţă”, spune mama fetiţei, citată de gds.ro.

„Nu este normal să o jignească”

Mama mai spus că, în ziua de Sfântul Nicolae, educatoarea a vorbit urât despre fetiță de față cu cea mică și colegii ei. „Doamna educatoare a făcut un scandal monstruos cu fetiţa mea, de faţă cu ceilalţi copii. A spus tot felul de lucruri urâte, că nu ascultă, că se ridică de la masă. Sunt chestii tâmpite. Şi dacă le face, este datoria ei ca educatoare să mă sune şi să îmi spună. Lucrurile acestea nu se remediază de faţă cu toţi copiii şi părinţii. Nu este normal să o jignească în acest fel”.

Educatoarea fetiței susține că mai mulți părinți se plâng de faptul că cea mică este violentă și că, de fapt, de Sfântul Nicolae, ea nu ar fi refuzat accesul copilului în clasă, ci pe cel al mamei, pe care a invitat-o să discute afară cu un părinte căruia i-a fost agresat copilul.

Educatoarea: „Are un fel de sadism”

„Părinţii au scris pe grupul de WhatsApp referitor la fetiţă. Doi-trei părinţi au mai scris. Dânsa şi-a mai cerut scuze că fetiţa ei a muşcat o altă fetiţă. Ea are nişte reacţii violente, necontrolate. Dacă noi stăteam la poveste şi dintr-o dată la o fetiţă, care este cuminte, i-a dat cu pumnul în burtă. Pictam, avea borcanul cu apă şi l-a luat şi l-a aruncat pe un alt copil. Are un fel de sadism. În loc să îşi ceară scuze, râde”, spune educatoarea, citată de aceeași sursă.

Părinții fetei au cerut ca micuța de patru ani să fie mutată la altă grupă, iar Inspectoratul Școlar a demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat în acea zi, cine sunt responsabili și ce măsuri sunt necesare pentru binele fetiței și ai colegilor ei.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îți recomandăm să citești și:

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa