Citate care te ajută să fii un părinte mai bun

Iulia Mirică
părinte mai bun

  Nu-ți face griji, deja faci o treabă excelentă. Dar poți lua în considerare aceste citate care te ajută să fii un părinte mai bun, ca un memento al lucrurilor importante din viața ta, pe care, de multe ori, le treci cu vederea, atunci când viața ta devine foarte ocupată.

  Vrei să devii un părinte mai bun, atât în ochii tăi, cât și în ochii copilului tău? Uite ce fraze te pot ajuta să atingi acest obiectiv din parenting!

  1. Fii prezentă în viața copilului tău – pentru a fi în amintirea copilului tău de mâine, trebuie să fii în viața lui astăzi.

  2. Fă tot ce poți – după cum afirmă Sue Atkins, nu există ideea de părinte perfect. Așa că trebuie să fii un părinte real.

  3. Privește din perspectivă – conform lui Russell Barkley, copiii care au nevoie cel mai mult de iubire, o vor cere în modurile cele mai lipsite de iubire.

  4. Fii un părinte adevărat – Lydia H. Sigourney ne învață că, orice ți-ar dori copiii tăi să devină, încearcă să expui punctul de vedere în propriile voastre vieți și în conversațiile pe care le aveți.

  5. Ești în această meserie pe viață – atunci când ai un copil, este ca și cum ai avea un tatuaj pe față. Așa că ai face bine să te dedici complet, conform lui Elizabeth Gilbert, autoare a cărții „Eat Pray Love”.

  6. Gestionează stresul și situațiile stresante în particular – adu-ți aminte de fiecare dată că nu gestionezi un inconvenient. Ci crești o ființă umană, după cum spune Kittie Franz.

  7. Nu te stresa dacă nu poți rezolva fiecare situație în parte într-un mod perfect – s-ar putea ca uneori să simți că ți-ai pierdut în mod oficial mintea. Ei bine, cei mici au fugit cu ea.

  8. Este o decizie importantă – atunci când iei decizia de a avea un copil, este un moment incredibil de important pentru viața ta, dar și pentru viața piticului pe care îl vei crește. Trebuie să decizi dacă ești pregătită să ai inima ta mergând în afara corpului tău, din perspectiva lui Elizabeth Stone.

  9. Puterea cuvintelor tale este foarte mare – modul în care vorbim cu copiii noștri îi ajute să aibă o voce interioară, după cum afirmă Peggy O’Mara. Așa că încearcă să-l îndrumi mereu către calea cea bună.

  10. Oferă dragoste necondiționată – H. Jackston Brown ne învață să îi pupăm întotdeauna pe cei mici de noapte bună, chiar dacă aceștia au adormit deja.

  11. Asumă-ți un risc – cu toții avem momente în viață, care ne testează curajul. Atunci când faci un copil într-o casă cu un covor alb este unul dintre acele momente, așa cum spune Erma Bombeck.

  12. Ține-te bine în timpul călătoriei – atunci când ai copii este ca și cum ai sta la cămin – nu doarme nimeni, totul este stricat și există multe momente în care se vomită, după cum spune Ray Romano.

  13. Copiii nu sunt stricați – copiii tăi au nevoie de tine cel mai mult să-i iubești pentru cine sunt, nu să-ți petreci tot timpul încercând să-i corectezi.

  Tu după ce alte reguli te ghidezi pentru a fi un părinte mai bun?

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Foto: Guliver

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa