Cei mai buni profesori sunt gata să-l ajute pe copilul tău pe platforma MyKoolio (P)

Raluca Dumitrică
my-koolio-totul-despre-mame

Cu MyKoolio, copiii din clasele I-VIII vor învăţa rapid, inteligent şi interactiv de la cei mai buni profesori

Am şi eu, ca mulţi dintre utilizatorii de telefonie mobilă din ziua de azi, un smartphone. Chiar şi o tabletă, cu care uneori mă tolănesc seara, pe canapea, şi unde mai văd când şi când câte un film sau mai casc ochii pe net. Mare scofală, veţi spune. Dar nu despre achiziţiile mele voiam să vă zic, ci despre faptul că atât smartphone-ul, cât şi tableta au funcţii de a căror existenţa eu habar nu aveam, dacă nu mi-ar fi arătat cu maximă nonşalanţă cei mai buni profesori din casă, adică fetele mele, cum stă treaba.

Exact, se pare că trei copii cu vârsta între 4 şi 10 ani au ochiul mult mai iute decât al meu, pentru că au reuşit să găsească manevre neştiute în gadgeturile mele, aplicaţii noi, facilităţi despre care eu nici nu bănuiam că pot exista şi la care mă gândeam cu ciudă că era tare bine dacă ar fi fost inventate. Plecând de la observaţia asta, îmi este foarte clar că pentru copiii din ziua de azi totul se desfăşoară într-un ritm mult mai alert, mai alert nu doar faţă de cum se desfăşurau lucrurile pentru noi, când eram mici, ci faţă de noi, adultii de azi, care începem să nu mai ţinem pasul cu ei.

Acesta este şi motivul pentru care procesul de învăţare pentru copiii actuali începe să fie din ce în ce mai diferit de ceea ce ştim noi că reprezintă învăţarea clasică. Pentru mulţi, etapele sunt sărite, iar nevoia de nou şi de stimulare adaptată timpurilor în care trăim este esenţială.

MyKoolio, o nouă platformă e-learning

Pentru că totul se desfăşoară în alţi parametri mentali faţă de generaţia mea, oferta ar trebuie să fie în concordanţă cu cererea exprimată de evoluţia copiilor din ziua de azi. Acesta este motivul pentru care un colectiv de 20 de profesori români, coordonaţi de prof. Radu Gologan, la rândul sau coordonator al Lotului Olimpic de Matematică, au dezvoltat o nouă platforma de e-learning intitulată MyKoolio. În procesul de formare a acestei platforme au fost implicaţi nu doar cei mai buni profesori reali, existenţi în acest moment în ţara noastră, ci chiar şi copii, o echipă de peste 30 elevi contribuind la punerea sa pe roate.

Platforma cuprinde într-o primă fază peste 200 de lecţii interactive şi exerciţii pentru disciplinele română şi matematică aferente claselor I-VIII, urmând ca în viitor să acopere toate disciplinele predate în ciclul gimnazial. Toate materialele disponibile pe mykoolio.ro sunt realizate în conformitate cu programa şcolară în vigoare.

Accesul la platforma de e-learning va fi gratuit pentru profesori, aceştia putând să folosească materialele disponibile la clasă. Accesul părinţilor şi al copiilor la platformă va fi gratuit pentru partea de lecţii, şi contracost (abonament lunar de aproximativ 28 lei) pentru partea de exerciţii şi statistici.

De ce să accesezi MyKoolio.ro?

Pe lângă faptul că lucrează cu cei mai buni profesori, MyKoolio oferă o serie de alte avantaje, care vor face ca întregul proces de învăţare să fie nu numai util, ci şi plăcut.

Astfel, MyKoolio este interactiv şi îi oferă copilului şansa de a învăţa mai uşor. Copilul tău va face parte din echipajul lui Koolio în călătoria sa prin Universul Cunoaşterii. În această călătorie, va învăţa cum să-şi folosească cunoştinţele actuale şi cum să dobândească multe altele în plus. Koolio îl ajută să evolueze şi îl transformă dintr-un simplu ascultător al lecţiilor, într-un explorator în căutare de noi informaţii.

MyKoolio este educativ: copilul va învăţa de la cei mai buni profesori din ţară. Astfel, el va putea să evolueze şi să obţină rezultate mai bune la şcoală. Echipa şi-a folosit toată priceperea şi dăruirea pentru a crea lecţii uşor de parcurs şi de asimilat. Toate materialele educative de pe platforma mykoolio.ro sunt adaptate programei şcolare în vigoare.

Totul se petrece online, ceea ce înseamnă că cel mic va învăţa cum îi place. Misiunile de pe platforma MyKoolio sunt 100% online. Nu ai nevoie de un computer performant, de o unitate CD/DVD şi nici de anumite aplicaţii preinstalate. Singurul lucru de care ai nevoie este o conexiune la Internet.

MyKoolio este accesibil, iar copilul va învaţă, astfel, unde îi place. Fie că ai tabletă, smartphone, laptop sau desktop, copilul tău poate intră de oriunde în mykoolio.com pentru a rezolva misiunea zilei. Deci Koolio poate merge cu voi în vacanţă, la restaurant, la cumpărături sau în orice alt loc.

Koolio, un prieten de la care ai mereu de învăţat

Potrivit fondatorilor săi, ideea platformei mykoolio.com a plecat de la un gând simplu, dar foarte important, unul avut şi de filosoful Constantin Noica: “De învăţat înveţi multe şi de la toţi. Dar profesor nu e decât cel care te învaţă să înveţi.” Astfel, au fost aduşi împreună unii dintre cei mai experimentaţi şi devotaţi profesori din ţară, pentru a crea o platformă care face exact asta, te învaţă cum să înveţi. Numele ales a avut că sursă de inspiraţie sistemul de învăţământ din Finlanda, unul dintre cele mai inovative şi eficiente sisteme din lume. Astfel, numele lui Koolio a fost inspirat din cuvântul şcoală (koulu), în limba finlandeză.

Fondatorii platformei şi-au dorit în momentul luării deciziei ca viitoarele generaţii să îşi dezvolte gândirea logică, nu doar capacitatea de memorare, şi, astfel, să ia naştere oameni inteligenţi, nu roboţi. Iar pentru că de o astfel de educaţie ar trebui să beneficieze toţi elevii, s-au făcut eforturi ca platforma să fie accesibilă tuturor, atât tehnic, cât şi din punct de vedere al costurilor.

Koolio, un profesor unic!

Ca să fie şi mai atractiv pentru copii din ziua de azi, iniţiatorii platformei au creat şi o imagine distinctă a lui Koolio, care este un profesorul ce vine de pe o planetă unde extratereştrii (koolienii) şi-au atins potenţialul maxim al inteligenţei. Pentru a putea progresa, planetă lor are nevoie de înţelepciune. Iar pământenii par a fi singurii care îi pot ajută acum. Acest lucru este posibil deoarece potenţialul uman este mult mai mare decât cel extraterestru. Tocmai de asta el îi va învaţă pe elevi, iar aceştia vor crea neuroni noi pe care Koolio îi copiază şi îi colecţionează pentru a-i duce pe planetă lui.  Pentru că neuronii trebuie să fie testaţi în orice condiţii, iar galaxia lor este foarte asemănătoare cu a noastră, elevii se vor plimba pe diverse planete pentru a vedea dacă aceşti noi neuroni rezistă în orice condiţii.

În perioada 23-29 mai, MyKoolio.ro va desfășura un concurs în cadrul platformei, la care se va putea participa în mod gratuit. Toți participanții care vor avea un punctaj mai mare de 60 de puncte la testele de evaluare vor primi o diplomă din partea organizatorilor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa