Doi copii au salvat viața altora mai mici folosind tehnici văzute în filme

Alexandra Irimiea
copil care se ineaca

Ne-am obișnuit ca filmele să fie doar mijloace de distracție, dar pot servi unor scopuri mai mari de atât. Doi adolescenți au salvat viața altor doi copii mai mici folosind tehnici pe care le-au văzut în filme de acțiune.

Situații critice se pot întâmpla oricând și oriunde. Acasă. La locul de joacă. La școală. Important este cum reacționăm atunci când vedem că cineva este în pericol. Doi copii, de 10 și 12 ani, au dat dovadă de perspicacitate și au salvat viața altor doi copii mai mici. Cum au știut să facă asta? Nu au fost la cursuri și nici nu au citit cărți de prim-ajutor. Și-au adus aminte de niște scene pe care le-au văzut… în filme.

Au salvat viața altor copii folosind tehnici din filme

Jacob O’Connor, un băiețel de 10 ani din orașul american Baltimore, și-a găsit fratele de doi ani, plutind cu fața în jos, în piscină. Folosind tehnici de resuscitare cardio-pulmonară, băiatul de 10 ani i-a salvat viața frățiorului său, scriu cei de la Health.com.

El a văzut cum se fac aceste comprimări ale toracelui în filmul San Andreas care prezintă povestea unui cutremur devastator și îl are în rol principal pe Dwayne Douglas Johnson, cunoscut și după numele The Rock.

Impresionat, actorul american a vorbit despre această întâmplare într-o postare video pe Instagram. „A învățat cum se face asta urmărind un tip tatuat în filmul său preferat, San Andreas. Jacob, sunt atât de mândru de tine încât trebuie să ne întâlnim. Trebuie să strâng mâna unui erou adevărat“.

Tânărul O’Connor le-a povestit celor de la ABC2 News despre această experiență și cum a învățat de la The Rock să facă o resuscitare. „Era un cutremur care a cauzat un tsunami și apoi era o fată care se îneca, iar el a trebuit s-o scoată din apă și să facă același lucru“.

I-a salvat viața cu un „garou” improvizat

Și Megan Gething, o fetiță de 12 ani din statul american Massachusetts, i-a salvat viața prietenei sale, Mackenzie George. Cele două fete erau afară și se jucau prin noroi și băltoci când Mackenzie a alunecat și s-a tăiat, destul de rău, într-o țeavă de oțel vreo 25 de cm.

„N-am simțit nimic. Credeam că doar m-am lovit la picior, dar când am văzut tăietura a început să țip să sune cineva la urgențe“, le-a declarat Mackenzie celor de la Gloucester Times. Atunci Megan, prietena sa, a fost pe fază și i-a legat piciorul cu o pereche de pantaloni scurți pentru a opri hemoragia.

A declarat ulterior că a văzut asta în filmul Jocurile foamei unde personajul Katniss Everdeen, interpretat de Jennifer Lawrence, a procedat la fel.

„M-am gândit că este o metodă universală, bine cunoscută, pentru a opri o hemoragie“, a spus Megan. Datorită ei, prietena sa a ajuns cu bine la spital unde a fost operată.

Vă vine să credeți că sunt și lucruri foarte bune pe care copiii le pot învăța din filmele de acțiune? Ca părinți, încercăm să le oferim o educație cât mai… de calitate.

Adică spunem NU tabletei, NU jocurilor pe telefon, NU filmelor la televizor și ne dorim ca ei să îmbrățișeze activități mai elevate și să citească, cu drag chiar, cărțile din bibliotecă. Însă nu ar trebui să subestimăm celelalte idei de petrecere a timpului.

Să recunoaștem că și filmele de aventură sunt bune, nu doar ca o formă de distracție, ci una din care, iată, copiii pot învăța tehnici utile, cum să salveze viața unui semen de-al lor sau cum să reacționeze în diverse situații critice. Bineînțeles, nu uităm să ținem cont de ratingurile lor și de categoria de vârstă potrivită pentru vizionare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa