Când încep înscrierile la grădiniță

TOTUL DESPRE MAME
înscrierile la grădiniță

Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2017-2018 vor demara, de principiu, la începutul lunii mai. Un calendar concret în acest sens urmează să fie anunțat de Ministerul Educației în perioada imediat următoare.

Părinții copiilor cu vârste preșcolare sunt de mult timp în căutarea celei mai potrivite grădinițe pentru copilul lor. Pentru unii, căutările au lua sfârșit, în cazul altora sunt în plină desfășurare. Dacă pentru părinții care au optat pentru o formă de învățământ privat lucrurile sunt mai simple în ceea ce privește accesul, nu același lucru este valabil și în cazul acelora care au ales grădinițele de stat. Pentru că, așa cum se întâmplă în fiecare an, Ministerul Educației întârzie de publice un calendar concret pentru înscriere la gradiniță.

Până când acesta va fi făcut public, însă, unitățile de învățământ preșcolar de stat au obligația să stabilească orarul reînscrierii celor care merg deja la grădiniţă şi vor să continue şi în anul şcolar următor, ca mai apoi să se afişeze lista celor înscrişi şi locurile rămase libere. Pe baza acestora din urmă se va stabili numărul claselor și efectivul acestora.

Citește și: ACTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIEREA LA GRĂDINIȚĂ

Înscrierile la grădiniță – excepție

Astfel, în cazul în care dorești să-ți înscrii copilul direct în grupa mijlocie sau în grupa mare, trebuie sa știi că locurile sunt disponibile în funcție de capacitatea grupei și de reînscrierea copiilor care, până atunci, au frecventat grădinița respectivă. În cazul în care grupa nu este completă, ori o parte dintre copii nu s-au reînscris pentru anul 2017-2018, șansele să-ți poți înscrie copilul la grupa dorită cresc.

Este grădinița pentru care optezi acreditată sau autorizată?

Printre cele mai mari temeri ale părinților este aceea ca grădinița la care va merge copilul lor să fie acreditată sau cel puțin autorizată. Însă, așa cum știm fiecare, aceaste documente, importante și necesare, de altfel, nu reprezintă o calitate a actului educațional.

Pentru a mai spulbera, însă, din temeri, am pregătit un articol despre  Cum verifici dacă grădinița copilului este autorizată sau acreditată

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa