Calendarul examenelor de EVALUARE NAȚIONALĂ și al liberelor până la finalul școlii

Cristina Olivia Găburici, Redactor-Șef
evaluarea nationala 2017

Elevii au reînceput școala, după vacanța de primăvară care a durat 2 săptămâni, iar cei din clasele a IV-a și a VI-a susțin în această perioadă evaluarea națională 2017. Primul examen este în data de 3 mai. 

Urmează șase săptămâni de școală, cu o mică pauză în perioada 1-5 iunie, iar în 17 iunie începe vacanța de vară. Elevii de clasa a VIII-a vor încheia anul şcolar pe data de 9 iunie, iar liceenii din anii terminali vor încheia în data de 26 mai, pentru a putea recapitula materia pentru examenul de Bacalaureat 2017.

Perioada următoare este una stresantă pentru cei mici, pentru că încep tezele, iar elevii din clasele a IV-a și a VI-a vor susține, în plus, și evaluarea națională 2017.

Calendarul evaluării naționale pentru clasa a IV-a:

03.05. 2017- Limba română

04.05.2017- Matematică

05.05.2017- Limba maternă

Iată câteva modele de subiecte la limba română și matematică pentru clasa a IV-a:

Model 1 de subiect la limba română pentru evaluarea națională la clasa a IV-a

Model 2 de subiect la limba română pentru evaluarea națională la clasa a IV-a

Model 3 de subiect la limba română pentru evaluarea națională la clasa a IV-a

Model de subiect la matematică pentru evaluarea națională la clasa a IV-a

Calendarul evaluării naționale pentru clasa a VI-a:

10.05.2017: Limbă și comunicare

11.05.2017: Matematică și științe

Testările de la finalul clasei al VI-a sunt interdisciplinare, așa că testul de limbă și comunicare cuprinde Limba și literatura română și Limba modernă, iar testul de Matematică și științe cuprinde Matematică, Fizică și Biologie.

Găsiți AICI modele de subiecte pentru evaluarea națională clasa a VI-a la disciplinele Limbă și comunicare, respectiv Matematică și științe.

Notele nu se trec în catalog

Rezultatele obținute la aceste evaluări nu se trec în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea părinților/ reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate. Testările au fost introduse în urmă cu patru ani, iar anul acesta, pentru prima dată, rezultatele vor fi centralizate de către Inspectoratele Școlare Județene, pentru a se putea crea o imagine de ansamblu privind nivelul la care se află fiecare județ.

După teze și examene naționale, o parte dintre elevi vor avea parte de programul ”Școala altfel”, în intervalul 15 mai- 9 iunie. Este vorba despre cei în școlile cărora nu s-a organizat încă în acest an acest eveniment. De asemenea, intervalul 1 iunie- 5 iunie înseamnă o mică vacanță pentru copii. Ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, este liberă, prin lege, la fel și 5 iunie, a doua zi de Rusalii.

Dacă acest articol ți s-a părut util, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa