Acte necesare pentru înscrierea la grădiniță

TOTUL DESPRE MAME
Acte necesare pentru înscrierea la grădiniță

În luna mai începe procesul de înscriere în învățământul preșcolar, așa că vă prezentăm care sunt actele necesare pentru înscrierea la grădiniță.

Deși Ministerul Educației nu a comunicat un calendar concret în acest sens, unitățile de învățământ urmează să afișeze acum datele pentru depunerea dosarelor de reînscriere a copiilor care deja le-au frecventat cursurile, ulterior fiind afișate și locurile rămase disponibile.

Conform legii, înscrierea în grupele mică, mijlocie sau mare în grădiniţele de stat este gratuită şi deschisă tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 2- 6 ani, discriminarea după orice fel de criteriu fiind interzisă.

Actele necesare pentru înscrierea la grădiniță sunt:

  • cererea de înscriere
  • copie certificat de naştere copil
  • copie C.I. părinte/ tutore/ reprezentant legal
  • fişa medicală
  • hotărâri judecătoreşti (dacă este cazul)
  • adeverinţe cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal)

La înscriere, părinţii completează maxim 3 opţiuni pentru unităţile de învăţământ în funcţie de preferinţe, iar copiii care nu sunt cuprinşi într-o grădiniţă, vor completa o nouă cerere pentru a doua perioadă de înscrieri.

Cererea tip de înscriere în învăţământul preşcolar poate fi găsită online pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, La ispectoratele școlare județene sau la unităţile de învăţământ autorizate.

Detalii despre calendarul de înscriere la grădiniță în 2017 – 2018 găsești în articolul Când încep înscrierile la grădiniță, iar despre cum poți afla dacă grădinița la care va merge copilul tău este acreditată sau autorizată afli din articolul Cum verifici dacă grădinița copilului este autorizată sau acreditată

Te-ar mai putea interesa