Vocea ta. Ceva bun pentru copii…și mămici

Cristina Călin, redactor
Ceva bun

”Mami, beau pap țeba bun!”

Acesta este refrenul după-amiezelor mele. ”Țeba bun”, în traducere din bebelușească în limba română, este ”ceva bun” (în cazul în care nu v-ați prins) și din limba română în practică este orice banană, biscuite, pâine cu unt, iaurt, brânzică, cașcaval. Orice poate fi o gustare este ceva bun. Sau era. De când a venit vara s-a restrâns și mulțimea care conține ceva bun. Practic, a rămas doar înghețata.

Acest articol conține prezentare de produs.

Eu nu am nimic împotriva ei, că doar mâncăm și iarna. Doar că, m-am gândit să diversificăm un pic meniul pentru că mă plictisisem eu de același sortiment zi de zi. Am dat o raită prin magazin și am găsit soluția perfectă. Brânzica înghețată Danonino. Nu închideți radioul, că știrile sunt bune. Nu numai că sunt mai multe feluri, dar ține și copiii ocupați o perioadă. Să vă explic.

Ceva bun și hrănitor

Am luat de la magazin câte un calup cu câte 4 borcănele de brânzică Danonino din fiecare model. Ca să fiu sigură că am și mai multe variante am luat și din cele mari. Am plecat acasă cu un pachet cu brânzică de vaci afine, pere și piersici, altul cu vanilie și căpșuni. Acestea sunt variantele de borcănele mari. La grupa mică am găsit brânzică de vaci cu zmeură și banane, afine și banane și căpșuni și caise. Să fiu sinceră-sinceră pe cel de banane și zmeură l-am luat mai mult pentru mine, dar nu mai spuneți nimănui.

Am ajuns cu ele acasă și am prezentat prada. ”Acum să facem brânzică înghețată!” Să vă zic că s-au strâmbat și au zis că ei așa ceva nu vor?! Bine, nu vă zic! I-am pus pe amândoi să desfacă pachetele și să-și aleagă bețele pentru înghețata proprie, că ei sunt acum bucătari? Și uite așa, au avut de lucru. Mai întâi au ales ce culori de bețe vor, apoi ce fel de brânzică. Le-am pus la congelator și…eu m-am dus să mă uit la serial. Ei au rămas lângă congelator. N-am înțeles mare lucru din film pentru că am răspuns din 3 în 3 secunde la întrebarea: Când e gata?

Partea bună e că, neavând prea multă răbdare, brânzica nu s-a înghețat foarte tare, rămânând doar un desert răcoritor și hrănitor. Partea și mai bună este că nu au vrut-o pe cea cu zmeură și banane, așa că…după ce se duce toată lumea la culcare voi servi și eu ceva bun. Nu mai spuneți nimănui!

Iar câștigul nostru, al tuturor, a fost că le-am oferit copiilor posibilitatea să facă ei singuri ceva și să se bucure de rezultat, acesta fiind un mic pas către autonomie, așa cum este și mesajul campaniei SpuneDA, desfășurate de Danonino.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa