Scrisoarea unei mămici al cărei copil nu a fost invitat la o petrecere

Iulia Mirică
invitat la o petrecere

Atunci când copiii sunt în clasele mici la școală, există rutina de a-i invita cam pe toți colegii la petrecerea dată de ziua alor. Atunci când Jennifer Kiss-Engele a împărțit invitațiile la ziua de naștere a fiului său Sawyer, a fost selectivă din cauza momentului ales (vacanța de Crăciun), așa că și-a dat seama că Sawyer nu va fi invitat la fiecare petrecere, ca rezultat. Cu toate acestea, Kiss-Engele a scris o scrisoare către un părinte care a invitat la o petrecere de naștere fiecare copil din clasa lui Sawyer, în afară de fiul său.

„Știu că nu este din cauza faptului că e rău, nu ai putea întâlni un copil mai fericit”, a scris Kiss-Engele. „Știu că nu este pentru că nu ar fi distractiv, el are un simț al umorului grozav și un râs contagios…Singurul motiv pentru care ai decis să fie invitat la o petrecere de ziua copilului tău se datorează faptului că are Sindromul Down.”

Pe măsură ce scrisoarea continuă, Kiss-Engele îi spune acestei mame că nu este supărată pe ea pentru că a fost informată greșit despre Sindromul Down, pentru că înainte de a avea un copil a fost și ea speriată, nesigură și dezinformată. Cu toate acestea, în scrisoare, ea a abordat efectele pe care o astfel de decizie le-ar putea avea asupra copilului respectivei mămici.

„Aceasta este o oportunitate grozavă și o lecție de viață pe care i-o poți da copilului tău. Acesta își va aminti momentul în care mama sa i-a spus că nu este bine să renunți la o prietenie din cauza handicapului, rasei sau sexului unei persoane. Știu că vrei aceleași lucruri pentru copilul tău precum vreau și eu pentru al meu. Ca și părinți, ne dorim ca piticul nostru să fie plăcut, să aibă prieteni și să nu fie lăsat în urmă. Și facem acest lucru prin exemplele pe care i le dăm și prin încurajarea lui de a face alegeri pe care s-ar putea să nu fie suficient de matur pentru a le înțelege pe deplin. Dar va privi în trecut într-o zi și va înțelege toate cunoștințele pe care i le-ai împărtășit.”

Kiss-Engele și-a actualizat postul său după ce a devenit viral, pentru a-i informa pe toți că finalul este fericit, iar Sawyer este fericit să ca a fost invitat la o petrecere de la care fusese exclus. „Sunt atât de mulți copii cu nevoi speciale care nu reușesc să se integreze. Cred că noi, în calitate de părinți, trebuie să facem o treabă mai bună pentru a promova aceste relații, inclusiv eu.”

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa