Să nu vă fie teamă dacă aveți un copil cu nevoi speciale!

nu-te-teme-daca-ai-un-copil-cu-nevoi-speciale-totul-despre-mame

  Un copil cu nevoi speciale îți schimbă viața într-un mod nebănuit

  Sunt Cosmina și sora mea a fost din primul moment un copil cu nevoi speciale. Nu m-am întrebat niciodată ce fel de viață va avea. Mama nici atât. Am încetat demult să ne mai gândim cum ar fi fost viața noastră dacă ea s-ar fi născut sănătoasă. Știți de ce? Pentru că am învățat să-i fim recunoscători. Pentru că nevoile ei ne-a învățat să fim o familie unită. Ne-a învățat să ne spunem mai des unul altuia cât de mult ne iubim. Ne-a învățat că orgoliul într-o familie nu are ce să caute. Ne-a învățat să fim puternici. 

  Așa că, dragi mămici, să nu vă fie teamă! Să nu vă fie teamă că nu vă veți descurca în a-i oferi copilului vostru cu nevoi speciale o viață frumoasă. Uneori o să vă fie greu, foarte greu, dar nu e bucuria mai mare atunci când reușiți să răzbateți peste orice piedică?

  Să nu vă fie teamă de oameni. Să nu vă fie teamă că acel copil nu va putea fi fericit. Pentru că va fi. Să nu vă fie teamă că nu va putea face lucruri pentru că le va face. În ritmul și în felul lui, dar atunci când o va face, dragă mămică dă-mi voie să-ți spun că vei trăi cele mai frumoase momente alături de copilul tău.

  Primul cuvânt, primii pași, prima îmbrățișare, primul zâmbet. Dragă mămică, toate astea le vei trăi cu altă intensitate!

  Ce fel de viață va avea copilul meu?

  Atunci când afli că bebelușul tău are Sindromul Down, autism sau encefalopatie infantilă, prima întrebare care o să-ți vină în minte va fi: „Ce fel de viață va avea copilul meu?”

  Citește și: Noi studii asupra cauzelor autismului

  Copilul tău va putea face multe lucruri. Va putea să te îmbrățișeze, va putea vorbi, uneori mai greu sau deloc. O va face în felul lui, dar cu siguranță îi vei citi în privire iubirea ce ți-o poartă. Și asta, dragă mămică nu se compară cu nimic! Copilul tău va învăța. Va învăța de la tine cum să devină un luptător.

  Ce vei face cu un copil cu nevoi speciale?

  Vei deveni puternică. La început o să-ți fie frică. Apoi frica asta se va transforma în furie și neputință, dar când în sfârșit vei înțelege că poți fi cea mai bună mamă din lume, atunci te vei simți în sfârșit o femeie liniștită, o mamă ca nimeni alta.

  Citește și: Ce nu trebuie să faci dacă ai un copil cu nevoi speciale

  Ce se va întâmpla cu copilul meu dacă eu nu o să mai fiu?

  Mult timp n-am știut ce să-i răspund mamei. O mai auzeam din când în când spunându-i asta tatălui meu. Apoi, într-o zi am intervenit. Am întrebat-o „Dar cu mine ce se va întâmpla dacă voi nu veți mai fi?” De atunci, am lăsat viitorul deoparte și ne-am ocupat de prezent.

  Citește și:  În vizită la un copil cu nevoi speciale

  Un copil cu nevoi speciale poate că are nevoie de mai multă atenție și de ajutor, dar nu e cu nimic diferit față de alții. Știți cum se simte atunci când sora mea vine și mă pupă, deși amândouă suntem femei mature? Știți cum se simte atunci când o văd cu câtă bucurie mă primește acasă? N-aș ști să vă explic în cuvinte, dar știu că sunt norocoasă.

  Dragi mămici, bucurați-vă de copiii voștri! Vă puteți simți revoltate, dar știți ce? Va veni timpul în care o să vă simțiți liniștite și împăcate cu voi înșivă.

  Cu drag,

  Cosmina

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa