Copiii cu autism pot avea abilități telepatice

Adriana Moscu
citi-gândurile

Semnele care indică autismul variază mult de la o persoană, la alta. Totuși, Diane Powell, savant în psihologie, a găsit o legătură între autism și telepatie.

Manifestările unei persoane care suferă de autism variază mult, de aceea, adesea este greu de diagnosticat încă din primii ani de viață.

Dacă unii copii par pierduți cu totul în lumea lor și nu răspund decât sporadic la stimuli exteriori, alții comunică perfect  și duc la bun sfârșit sarcinile zilnice.

O a treia categorie sunt copiii “savanți”, în cazul cărora autismul declanșează abilități extraordinare. Unii dintre ei pot rezolva mintal calcule matematice deosebit de grele, pe care doar un computer le-ar putea rezolva atât de rapid. Alții descifrează notele muzicale ale unei simfonii sau cântă la pian ca un piantis experimentat după o singură lecție de muzică. Alții pot avea abilități telepatice, așa cum a descoperit savanta Diane Powell în studiul ei asupra copiilor autiști supradotați, se arată pe siteul collective-evolution.com.

În lumea lor și totuși, aici

Savantul spune că e greșit să credem că acei copii care par complet rupți de realitate, incapabili să comunice sau să se miște, nu percep lumea din jurul lor. Potrivit cercetărilor recente, acei copii nu doar că pot fi conștienți, dar au și abilități mentale peste medie. Cum facem, totuși, să ajungem la ei și să depășim bariera comunicării convenționale?

Nu vorbesc, dar pot comunica telepatic

Dr. Diane Powell are o carieră impresionantă ca neuropsihiatru, conferențiar, cercetător și autor al unor lucrări de specialitate. Ea a lucrat inclusiv cu laureați ai premiului Nobel, a studiat biofizica și neuroștiința, are studii în medicină, iar în 1987 s-a alăturat echipei de la Harvard Medical School.

În prezent, Dr. Powell lucrează cu copii care suferă de un autism non-verbal, care au dovedit abilități telepatice. Cum a descoperit asta? A căutat acolo unde alți savanți nu au făcut-o. A presupus că acești copii sunt conștienți și că pot comunica cu noi dacă și noi le învățăm limbajul. Dr Powell crede că avem cu toții capacitatea de a telepatiza, însă prea puțini suntem conștienți de ea.

În mintea unui savant

În 2005, în timp ce lucra la un experiment împreună cu fratele său, dr. Powell a descoperit că abilitățile ieșite din comun ale savanților se încadrează în trei categorii principale:

  • Unele pot fi explicate prin algoritmi și memorie ieșită din comun;
  • Altele prezintă aptitudini avansate într-un anumit domeniu, în ciuda cunoștințelor limitate, însă au probleme în a se descurca în activitățile zilnice; 
  • Altele furnizează informații, dar nu oferă nicio explicație vizavi de modul în care le accesează. Pe acestea din urmă s-a concentrat Dr. Powell.

Hayley, fetița cu puteri telepatice

În august 2013, Dr. Powell a cunoscut-o pe Hayley, o fetiță de 11 ani cu autism, care învățase de curând să recunoască cifre și litere, dar nu putea vorbi. Ea nu putea să facă calcule simple, dar știa rezultatul unor ecuații matematice extrem de complicate. Inițial, părinții ei au crezut că e un geniu al matematicii, pentru că putea oferi rezultatul unor ecuații tot mai complexe. Însă, curând, au aflat că Hayley știa rezultatul doar dacă persoanele alături de care lucra îl știau și ele. Cu alte cuvinte – fetița folosea puteri telepatice.

Dr. Powell a filmat-o pe Hayley în timpul unui experiment în care fetița a oferit răspunsuri corecte în proporție de 100%, bazate doar pe abilitățile telepatice. Apoi, după ce neuropsihiatrul a introdus o barieră vizuală între Hayley și terapeut, acuratețea răspunsurilor ei a început să scadă, însă nu a încetat cu totul.

Ramses, 5 ani – telepatic, nu și autist

Dr. Powell crede însă că telepatia poate fi prezentă și la alți copii de geniu, fără să fie autiști. Ea își întărește spusele cu ajutorul lui Ramses, pe care l-a întâlnit în 2015. El a rostit primul cuvânt la 4 luni, iar la 2 ani a început să citească, să scrie și să vorbească în 7 limbi: spaniolă, japoneză, greacă, engleză, ebraică, arabă și hindi. Mama lui a recunoscut patru dintre ele, pentru că le vorbea și ea. Însă mama lui a descoperit că, printre multe alte talente ieșite din comun ale micului geniu, se regăsește și telepatia. Ramses a putut să ghicească 38 de numere scrise de mama lui pe o tablă, fără să le vadă.

Pentru că nu avrut să fie testat în mod formal pentru telepatie, Dr. Powell a jucat cu Ramses “Spânzurătoarea”. A trasat pe o foaie linii care reprezentau cuvântul respectiv. Imediat, Ramses a ghicit prima literă, apoi, după câteva secunde, tot cuvântul la care se gândea neuropsihiatrul. A greșit doar de câteva ori.

Ramses a mai fost evaluat de încă trei ori, în același an, iar rezultatele au fost spectaculoase de fiecare dată.

Deși experimentele sunt încă la început, Dr. Powell speră ca tot mai mulți savanți să ofere un plus de credibilitate abilităților telepatice pe care, spune ea, e posibil să le avem cu toții și care ne pot ajuta să comunicăm mai eficient nu doar cu copiii autiști, ci cu toți membrii unei comunități, în încercarea de a construi împreună o lume mai bună, care să țină cont de nevoile fiecăruia în parte.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: iStockPhoto

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa