Copiii cu afecţiuni grave din România, ajutaţi de Asociaţia MAME prin Centrul Steluţelor

Raluca Dumitrică
Inaugurare Centrul Stelutelor | Totul despre mame
Centrul Steluțelor, un centru destinat copiilor cu afecțiuni grave

Centrul Steluţelor este un centru de suport şi recuperare

Inaugurare Centrul Stelutelor | Totul despre mame
Centrul Steluțelor, un centru destinat copiilor cu afecțiuni grave

Asociaţia MAME a inaugurat pe 27 noiembrie, în București, Centrul Steluţelor, centru de suport şi recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer şi alte boli grave din România, unde aceştia vor beneficia, în mod gratuit, de consiliere psihologică individuală şi de grup, kinetoterapie, ateliere de terapie emoţională prin artă şi joc, precum şi activităţi educative şi de socializare. Centrul se afla la adresa str. Mendeleev nr. 37, sector 1.

Peste 100 de copii vor beneficia anual de serviciile oferite de centru

Centrul este dotat cu un cabinet de psihoterapie unde atât cei mici, cât şi părinţii lor vor fi ajutaţi să îşi dezvolte abilităţile de a confrunta problemele legate de starea de sănătate şi să îşi identifice resursele interioare necesare pentru a face faţă mai uşor perioadei de criză apărută în viaţa lor. De asemenea, există şi un cabinet de kinetoterapie unde copiii care au dificultăţi motorii cauzate de perioadele lungi de spitalizare şi imobilizare la pat vor beneficia de gimnastică medicală de recuperare sub atenta supraveghere a fizioterapeutului. Centrul Steluţelor include şi o sală de art-terapie, unde cei peste 100 de beneficiari ai Asociaţiei MAME vor participa la ateliere de terapie emoţională prin pictură, modelaj, colaj şi alte tehnici creative, astfel încât impactul provocat de boală să fie diminuat.

“De-a lungul celor 5 ani de existenţă, Asociaţia MAME a derulat proiecte menite să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu probleme grave de sănătate şi a copiilor care provin din medii defavorizate. Experiența ne-a arătat că, pentru a facilita vindecarea în cazul unor afecțiuni grave, este foarte important ca, pe lângă asigurarea serviciilor medicale necesare, să îi fie tratate pacientului şi problemele de natură emoțională, relațională și materială pe care le creează specificul acestor boli. Astăzi, ne bucurăm să vă anunţăm că vom putea să le oferim, în cadrul Centrului Steluţelor, suportul, consilierea şi atenţia de care au nevoie atât în perioada de confruntare cu boala, cât şi în perioada de recuperare. Mulţumim tuturor celor care au sprijinit înfiinţarea acestui centru”, a declarat Maria Culescu, preşedintele fondator al Asociaţiei MAME, în cadrul evenimentului de inaugurare.

Centrul Steluţelor, sprijin şi pentru părinţi

Centrul Steluţelor vine şi în sprijinul părinţilor prin oferirea de consultanţă juridică şi consiliere pe teme medicale: îndrumare prin desişul sistemului medical din România, consultanţă privind accesarea formularului E112, traducerea actelor medicale, precum şi contactarea şi menţinerea legăturii cu clinicile din străinătate pentru acele cazuri ale căror tratamente sau intervenţii chirurgicale nu pot fi efectuate în ţară.
În România, în fiecare an, sunt diagnosticaţi cu cancer aproximativ 500 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 16 ani.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa