Vino să-l întâlnești pe Dr. Gabor Maté, unul dintre cei mai apreciați specialiști în studiul adicțiilor și tratarea traumelor

TOTUL DESPRE MAME

  Unul dintre cei mai apreciați specialiști în studiul adicțiilor și tratarea traumelor, Dr. Gabor Maté, se va afla la București pe 2 și 3 octombrie 2018. Dr. Maté vine la București la invitația Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), unde va susține pentru prima oară o conferință despre dependențe și mecanismul acestora, precum și despre fenomenul care se află în spatele lor: trauma și legătura dintre aceasta și boli.

  Pe parcursul celor două zile, Dr. Maté va aborda subiecte legate de dependențe, va prezenta mecanismul adicțiilor, dar mai mult decât atât, va face o analiză complexă asupra a ceea ce se află dincolo de adicții, asupra cauzelor acestora: sindromul stresului sau sindromul traumatic.

  Evenimentul se adresează atât specialiștilor, cât și publicului larg. Conferința se va desfășura la Hotel Ramada Nord, Sala Diamond, Str. Daniel Danielopolu nr 44, București.

  „Întrebarea nu este despre sursa adicțiilor, ci despre sursa durerii.” (Dr. Gabor Maté)

  Iată, în esență, care este abordarea Dr. Gabor Maté. El este de părere că adicțiile vin ca răspuns al unei experiențe emoționale dureroase, al unei traume, și că adicțiile nu pot fi tratate, fără a le cunoaște cauza.

  Dr. Maté are o experiență în tratarea bolilor psihice, în îngrijirile paliative, precum și în lucrul cu familiile, de peste 20 de ani. Timp de 12 ani, Dr. Maté a lucrat la Vancouver’s Downtown Eastside, dar și la Vancouver’s Supervised Injection Site, cu pacienți care treceau prin adicția de droguri, boli psihice și HIV.

  Operele sale au fost publicate în toată lumea, în 20 de limbi

  Ca autor, Dr. Maté a scris numeroase bestselleruri, incluzând premiatul „In the Realm of Hungry Ghosts: Close Encounters with Addiction”; „When the Body Says No: The Cost of Hidden Stress” (publicat în Statele Unite ca „When the Body Says No: Exploring the Stress-Disease Connection”) și „Scattered: A New Look at the Origins and Healing of Attention Deficit Disorder” (publicat în Statele Unite ca “Scattered: How Attention Deficit Disorder Originates and What you Can Do About It”); a fost co-autor al cărtii „Hold on to Your Kids/Cum să ne păstrăm copiii aproape”, apărută și în limba română, disponibilă AICI.

  „Toamna aceasta institutul nostru pregătește un eveniment deosebit. Invitatul nostru, dr. Gabor Mate, ne va vorbi despre mecanismul formării și tratării dependențelor, și despre cum ne îmbolnăvim, care este legătura dintre stres și boală, explicată pe înțelesul nostru, al tuturor. Mecanismul formării unei dependențe are la bază o suferință emoțională intensă. Este un amestec de trăiri profunde, de frică, de neputință, de vulnerabilitate.

  Conferința își propune să ofere informația necesară astfel încât să putem recunoaște și să putem ameliora, dacă nu chiar trata, dependențele și traumele din jurul nostru.” (Diana Vasile, președinte ISTT)

  Din programul evenimentului:

  Ziua 1: Fantomele flămânde – secretele adicțiilor

  8:00-9:00 Înregistrarea participanților

  9:00-9:15 Deschiderea evenimentului

  9:15-10:15 Prelegere Dr. Gabor Maté

  10:15-10:30 Sesiune de întrebări și răspunsuri

  10:30-10:45 Pauza de cafea*

  11:45-12:45 Prelegere Dr. Gabor Maté

  12:45-13:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri

  13:00-14:30 Pauza de prânz

  14:30-15:30 Prelegere Dr. Gabor Maté

  15:30-16:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri

  Ziua 2: Când corpul spune „NU”

  8:00-9:00  Înregistrarea participanților

  9:00-9:15 Deschiderea evenimentului

  9:15-10:15 Prelegere Dr. Gabor Maté

  10:15-10:30 Sesiune de întrebări și răspunsuri

  10:30-10:45 Pauza de cafea*

  11:45-12:45 Prelegere Dr. Gabor Maté

  12:45-13:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri

  13:00-14:30 Pauza de prânz

  14:30-15:30 Prelegere Dr. Gabor Maté

  15:30-16:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri

  Multe detalii ale programului pentru cele 2 zile găsiți AICI.

  Participă la concursul nostru și câștigă unul din cele 20 de premii pe care ți le-am pregătit!

  Mai multe detalii despre cartea ”Cum să ne păstrăm copiii aproape”, al cărei co-autor este Gobor Maté, alături de Gordon Neufeld, găsiți AICI.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa