Ghid pentru părinți. 8 tehnici care te vor ajuta ca fiecare zi să fie o binecuvântare

TOTUL DESPRE MAME
Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare

  În limba română, „mindfulness” s-ar putea traduce ca acea stare în care o persoană este atentă la sine însăși, fiind conștientă de sinele propriu în momentul prezent.

  Tot mai adesea, tehnicile de mindfulness sunt folosite și de părinți pe parcursul unei zile obișnuite, atât pentru relaxarea proprie, cât și pentru a dezvolta relații armonioase cu cei mici.

  Cartea Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare, scrisă de autorii Myla și Jon Kabat-Zinn, este bogată în sfaturi practice, metode de soluționare a celor mai întâlnite dileme părintești, cât și în tehnici de comunicare și de relaționare. Cartea poate fi găsită AICI.

  Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare este o carte plină de emoție care ne împărtășește aceste învățături prin povești personale, lipsite de încărcătura didactică a volumelor tipice semnate de psihologii specializați în creșterea copiilor.

  Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare

  Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare este deja o carte clasică pentru cei care își doresc relații familiale mai armonioase. Prezență, conectare, empatie, compasiune și autocompasiune, conceptele centrale pe care Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare le promova prin exerciții practice acum aproape două decenii, au fost preluate abia recent de psihologii specializați în relația părinte-copil, devenind astăzi un deziderat pentru orice părinte conștient.

  Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare

  Autorii volumului Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare sunt Jon Kabat-Zinn, renumit autor și doctor în biologie, fondatorul Clinicii pentru Reducerea Stresului și al Centrului pentru Mindfulness în Medicină, Servicii de Sănătate și Societate din cadrul Universității din Massachusetts, și sotia sa, Myla Kabat-Zinn.

  Iată și 8 tehnici de mindfulness care vă vor ajuta în relația cu cei mici, prezentate de mindful.org:

  1. Meditează la vedere.

  Așează-ți pernuța pentru meditație într-un loc la vedere din casa ta, ca de exemplu podeaua dormitorului. În acest fel, atunci când treci pe lângă locul respectiv, el te va invita la meditație. Chiar și 5 minute dimineața sau seara te pot ajuta să te relaxezi.

  2. Adoptă o rutină zilnică.

  Stabilește care sunt orele de masă și orele de culcare. În acest fel nu vei pierde timp cu incertitudinile, iar membrii familiei tale se vor relaxa mai mult datorită acestui curs predictibil al unei vieți sănătoase și sigure.

  3. Închide aparatele electronice.

  Limitează folosirea televizorului și a calculatorului (nu doar în cazul copiilor; orice schimbare începe cu tine).

  4. Acordă atenție lucrurilor mici.

  Vrei să schimbi lumea? Uită de lecțiile filozofice! Învață-ți copilul cum să se spele pe dinți, iar apoi spălați-vă împreună de două ori pe zi.

  5. Acordă-i copilului mai multă atenție.

  Alocă o oră pe zi în care să îi acorzi atenție doar copilului tău. Și nu în cadrul unor activități din agenda ta, ci așa cum își dorește el. Atenția totală pe care i-o acorzi copilului tău este cea mai concretă expresie a dragostei pe care i-o porți.

  6. Ia o pauză.

  Oprește-te din activitate înainte să te epuizezi. Desemnează un scaun din casă care să fie „scaunul pentru liniște”, un loc unde să te poți retrage pentru a atenua conflictele. Sau plimbă-te în jurul blocului și vezi cât de repede poți să elimini tensiunea din minte.

  7. Fii prima care își cere scuze.

  În acest mod armonia se va întoarce imediat în căminul tău. Iar dacă tu faci acest lucru și copilul tău va învăța să își ceară scuze.

  8. Nu judeca.

  Abține-te de la a-l judeca pe cel mic sau de la a trage concluzii pripite despre el. Lasă-te surprinsă de felul în care evoluează viața lui. Spectacolul este cu adevărat superb, iar tu beneficiezi de cel mai bun loc pentru a-l privi.

  Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare

  În volumul Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare, autorii oferă numeroase alte exemple prin care părinții pot construi o relație frumoasă cu fiii și fiicele lor.

  În plus, cartea ne oferă mai mult decât rețete: Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare este o carte mai actuală decât oricând, care prezintă un stil de viață și ne invită să ne bucurăm de momentul prezent din care putem învăța neîncetat. În acest fel, părinții vor crește și ei odată cu cei mici. Cartea poate fi găsită AICI.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa