Copiii au nevoie să fie fugăriți!

TOTUL DESPRE MAME
copii fugariti

Nu vă speriați, nu vorbim nici pe departe de agresivitate, ci despre jocuri. Mulți părinți se plâng că sunt prea obosiți sau ocupați pentru a se juca alături de copii. Mamele acordă atât de multă atenție rutinei zilnice copiilor, încât privesc joaca de parcă ar fi o corvoadă.

De ce au nevoie copiii să fie fugăriți?

Pentru că jocurile fizice alături de copil sunt cea mai bună modalitate de a vă conecta și de a-ți ajuta copilul să-și proceseze emoțiile.

Copiii se folosesc întotdeauna de jocuri pentru a-și ameliora temerile sau pentru a-și rezolva dilemele emoționale, astfel încât să-și recapete echilibrul. Din fericire, aceste jocuri nu trebuie să dureze mult. Este suficient să-i acorzi chiar și două minute, iar astfel nu-l vei face doar pe el să se simtă mai bine sau mai conectat de tine, ci și tu vei avea mai multă energie datorită faptului că vei elimina hormonii de stres.

Copiii mici au nevoie să fie fugăriți și să știe că noi îi vom prinde întotdeauna.

Dr. Laura Markham recomandă, în cartea Părinți liniștiți, copii fericiți, să faceți astfel de jocuri acasă și nu în parc. Aleargă după el, prinde-l, după care dă-i drumul din nou. De altfel, se recomandă să te prefaci că încerci să-l prinzi fără a reuși pentru că te împiedici întotdeauna. Jocul devine unul de putere, dar și de separare.

Oferă-i posibilitatea să-și manifeste furia față de tine

Nu există copil care să nu aibă nevoie să-și manifeste furia împotriva părinților, fie că se întâmplă asta prin lupte, jocuri prin care copilul te pune la podea sau chiar bătăi cu perne. Bineînțeles, copilul trebuie să iasă învingător.

Jocul de-a La revedere

Copiilor din întreaga lume le este frică să-și piardă părinții, însă îi poți oferi încredere și stabilitate dacă vă jucați de-a v-ați ascunselea. Dr. Laura Markham recomandă următorul joc: „O să mă ascund aici, după canapea. Dacă îți este dor de mine, strigă cel mai caraghios cuvânt la care te poți gândi și vin la tine.”

Este important să nu-l lași să-ți ducă dorul sau să se sperie. Poți ieși din ascunzătoare și să-i spui că ți-a fost atât de dor de el, încât nu te-ai putut ascunde și să mai încercați o dată. Exagerează-ți tu anxietatea de separare, astfel încât copilul să râdă.

Cartea Părinți liniștiți, copii fericiți, scrisă de Dr. Laura Markham pe care o găsiți AICI nu este o simplă carte, ci mai degrabă un ghid cu soluții atât de simple, dar în același timp cu un efect incredibil atât asupra copilului, cât și asupra ta. Vei găsi soluții bune la orice tip de problemă: teama de anxietate, când este agitat sau se ceartă, când nu știe cum să-și manifeste afecțiunea.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa