Băiețelul care a pornit în aventura spațială cu Dino

Cristina Călin, redactor-șef

Nu știu dacă există pe lumea asta băieței care la un moment dat în viață să nu își dorească să fie astronauți. Tatăl meu și-a dorit asta, sotul meu la fel, iar băiețelul nostru blonduț visează să se urce într-o rachetă spațială. Acum 50 de ani când era tata mic, nu prea a avut cum să-și îndeplinească visul, dar când a mai crescut a făcut un pas în această direcție și a sărit cu parașuta în timpul armatei.

Pe vremea copilăriei noastre existau niște desene animate cu ”exploratorii spațiului”, cu Rene și alți maimuțoi care umblau printre stele și ne făceau și pe noi să zburăm, măcar cu mintea.

Băiețelului meu, care visează să primească de Crăciun un costum de astronaut, i-am tot arătat filmulețe despre plantele, i-am cumpărat cărți și atlase. Parcă nu este suficient și nici el nu se mulțumește cu atât de puțin. I-am explicat că atunci când va fi mare poate să își îndeplinească visul, dacă învață bine-bine la școală, dar are doar 5 ani și sfatul meu i se pare la fel de abstract ca definirea spațiului. Așa că nu am putut să mă las păgubașă și l-am dus și pe la Observatorul Astronomic ca să vadă și mai mult din cer.

Realitate augmentată, aplicații pe mobil, construcții de puzzle, colecții și iaurt!

Zilele trecute am aflat că există o variantă mult mai aproape de vremurile pe care le trăim prin care copiii să își îndeplinească dorințele și să exploreze spațiul. Include realitatea augmentată, aplicații pe mobil construcții de puzzle, colecții și iaurt. Ce poate fi mai interesant decât asta pentru un copil? Nici nu contează dacă este băiat sau fată, pentru că spațiul a fascinat omenirea de mii de ani, indiferent de vârstă și de sex.
Danonino a lansat un pachet care duce copilul într-o experiență complexă și completă: gustare cu iaurt de băut sau brânzică, explorarea spațiului printr-o aplicație de mobil și un puzzle ale cărui piese trebuie să le colecționeze. Noile pachete pe care le găsiți la raft s-ar putea să vă ofere o surpriză minunată. Nu vă mai țin în suspans și vă spun că noul ambalaj are un cod QR care poate fi scanat și care ajută copilul să se întâlnească cu mascota Dino care îl va conduce într-o aventură extraordinară în spațiu.

Să vă spun cum am făcut noi. Am luat de la raft un pachet cu 4 sticluțe de iaurt și unul cu 4 borcănele de brânzică. Apoi, am ajuns acasă și când le-am desfăcut, am luat lingurița preferată și am zis de un milion de ori ”ai răbdare!” Experiența mi-a arătat că dacă încerci să deschizi orice cu o sticluță desfăcută de iaurt în mână următorul pas este să speli covorul. A băut jumătate de iaurt și apoi a desfăcut pachețelul cu piesa de puzzle. Apoi, am luat telefonul și am instalat aplicația Shazam, am scanat codul QR cu ajutorul ei și a apărut mascota Danonino care, cu ajutorul realității augmentate (Puneți mâna de citiți că e ceva cool, cum ar zice copiii! Nu era așa ceva pe vremea noastră!), interacționează cu copilul. Așa am explorat spațiul și am învățat o mulțime de chestii noi.

În toată graba noastră am uitat de piesa de puzzle care e de fapt un magnet pe spatele căruia sunt scrise tot felul de informații interesante. I le-am citit și blonduțului meu și apoi l-am lipit pe frigider în așteptarea celorlalți 14 care la final vor forma o hartă spațială.

După ce a terminat de vorbit cu Dino pe aplicație, puștiul mi-a cerut să ne mai uităm puțin pe atlas să mai repetăm ordinea planetelor. Apoi, când credeam că s-a plictisit a zis că el se apucă de învățat ca să ajungă la NASA și m-a rugat să-i scriu lui Moș Crăciun să-i aducă un costum de astronaut, să fie pregătit de zbor după ce trece examenul de admitere. Bine că nu vrea să-i cumpărăm și navă spațială că nu știu pe unde scoteam cămașa! Poate, cine știe, se apucă să și-o construiască singur și în 20 de ani o termină sigur!

Articolul face parte din campania „Descoperă puterea unui simplu DA” susținută de Danonino prin care părinții sunt încurajați să sprijine autonomia copiilor și să spună DA micilor lor încercări.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa