Puiu sau Bebe merge un timp, dar la un moment dat va trebui să-i dai copilului un nume adevărat. Ești copleșită de numeroasele posibilități? Nu-ți face griji: iată idei și trenduri care te vor ajuta în alegerea numelui copilului.
În mod normal, alegerea unui nume este ceva plăcut; nu la fel stau lucrurile dacă tu și partenerul faceți alegeri diferite. „Ai putea face un compromis: alege tu numele acestui copil, iar eu îl aleg pe următorul. Asta în cazul în care plănuiți să mai aveți un copil și ai suficientă răbdare să aștepți”, spune Laura Wattenberg, autoarea cărții „The Baby Name Wizard”.
E tentant să-ți spui „Eu îl nasc, eu ar trebui să am ultimul cuvânt de spus”, dar trebuie să ții cont de faptul că numele este o punte care întărește legătura în cuplu și reprezintă copilul. „Trebuie să ai însă grijă să nu fiți prea originali și să alegeți un nume greu de pronunțat”, vă sfătuiește Wattenberg.
Combinații reușite în alegerea numelui copilului
Puteți face alt compromis: încercați să combinați numele. „Mie îmi plăcea Liliana, iar soțului meu Ela. Așa am ajuns la Eliana”, spune o mămică. Trendul a început cu Brangelina și mulți părinți l-au adoptat, creând nume originale. Numele care conțin multe vocale sunt cele mai potrivite pentru astfel de combinații.
E frumos să-i pui numele după o bunică sau bunic pe care i-ai iubit foarte mult, dar chiar dacă unele nume sunt încă potrivite pentru vremurile noastre, altele sunt de-a dreptul arhaice. „Poți folosi numele rudei iubite ca nume mijlociu sau poți căuta unul similiar”, sugerează Marcia Layton Turner, autoarea cărții „The Complete Idiot’s Guide to 40,000 Baby Names”.
Așteaptă să-l cunoști!
Poate părea dramatic, dar pentru pentru mulți părinți această metodă a dat rezultate foarte bune. De multe ori, doar privind copilașul îți dai seama că e David, Andrei sau Edi, Sofia, Daria sau Maria. Cel mai important e că „nu tu, ci copilul tău va trebui să trăiască toată viața cu numele ales de tine”, subliniază Laura Wattenberg.
E foarte important și numele de familie, așa că înainte să decideți trebuie să vă asigurați că se potrivesc și nu creează cacofonii. Apoi, trebuie să iei în considerare posibilele diminutive. Te poți aștepta ca atunci când alegi varianta întreagă a numelui, colegii de școală, prietenii, rudele sau cunoscuții să folosească diminutivul. Orice ai face, Eduard poate deveni Edi și Elena – Ela.
Înainte de toate, întrebați-vă dacă vă temeți că alegeți un nume urât sau sunteți mai îngrijorați pentru că trebuie să-i mulțumiți pe alții. La urma urmelor, dacă ție și partenerul tău vă place, atunci va trebui să le placă și bunicilor, și mătușilor, și prietenilor.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.