Alături de Salvaţi Copiii, putem să-i ajutăm pe nou-născuţi să pornească cu dreptul în viaţă!

Raluca Dumitrică
Prematuri | Totul despre mame
Prin gesturi mici putem salva viaţa unor bebeluşi prematuri

Redirecţionând 2% din impozit către dotarea cu echipamente a maternităţilor din România, le dăm şansa la viață mai multor bebeluși

Prematuri | Totul despre mame
Prin gesturi mici putem salva viaţa unor bebeluşi prematuri

Pentru că viaţa fiecarui copil este extrem de importantă şi pentru că ajutorul stă în puterea tuturor, organizaţia Salvați Copiii lansează un apel către publicul larg de a redirecţiona cei 2% din impozitul pe venit către dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Cu ajutorul acestei campanii de redirecţionare a impozitului, bani care ar ajunge, altfel, la bugetul statului, Salvați Copiii a reușit, în ultimii ani, să modernizeze câteva zeci de secții de nou-născuți din țară, obiectivul pentru acest an fiind modernizarea altor 28 de unități. Totodată, estimările arată că numai investițiile programate pentru 2014 vor contribui la salvarea a 5.400 de nou-născuți din România, țara care raportează cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor din UE.

Efortul oamenilor din jur, vizibil în cazul multor nou-născuţi

O mămică pentru care eforturile celor din jur au contat foarte mult este Andra Butnar, care a născut pe 10 aprilie gemeni. Aceasta a adus pe lume doi băieţei, David și Filip, mult mai devreme, la 29 de săptămâni, deși nu existase niciun semn că sarcina ar evolua în afara parametrilor normali.

Avantajul a fost că mămica a născut la maternitatea spitalului Cantacuzino, una dintre cele mai bine dotate secții de nou-născuți din București, care a fost modernizată relativ recent, în ultimii doi ani, în mare parte grație unei donații a organizației Salvați Copiii.

David, primul sosit pe lume, avea nu mai mult de 1.150 de grame, însă, din fericire, a putut respira cu forțele proprii încă din primul moment. Filip, în schimb, a trebuit să fie conectat la aparate și a stat patru zile în această stare.

Pentru mamă, cea mai grea parte a fost când i-a văzut prima oară, fiind şocată de cât erau de mici şi având în minte imaginea copilului perfect de la televizor.

Acum, cei doi băieței sunt în stare stabilă, chiar dacă până la mijlocul lui iunie, când vor fi în sfârșit externați, sunt supuși permanent la tratament perfuzabil intravenos.

Redirecţionezi în câţiva paşi simpli

Salvaţi Copiii şi campania 2% | Totul despre mame
Alătură-te şi tu demersului iniţiat de Salvaţi Copiii!

Persoanele care doresc să sprijine acest demers iniţiat de organizaţia Salvaţi Copiii pot descărca formularele precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei de aici.

Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2014.

Suma nu trebuie menţionată în formular, urmând să fie completată de administraţia financiară.

Astfel, printr-un gest mic pe care îl poate face fiecare dintre noi, contribuim la eforturile susşinute ale organizaţiei Salvaţi Copiii de a face ca startul în viaţă al copiilor să aibă loc întotdeauna cu dreptul.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa