Frenul lingual scurt şi alăptarea. În ce constă tratamentul

TOTUL DESPRE MAME
frenul lingual scurt alăptare bebeluș
Frenul lingual scurt poate afecta hrănirea bebelușului! Bucuria alăptării bebeluşului este îngreunată de particularităţile fiziologice ale acestuia.

Pentru că în acest caz nu înseamnă că mama trebuie să oprească alăptarea, dr. Dan Cristea, medic specialist chirurgie pediatrică şi urologie-pediatrică în cadrul Reţelei Private de Sănătate Regina Maria, ne spune care sunt alternativele viabile.

Frenul lingual scurt, un defect congenital

Frenul lingual scurt presupune existenţa unei membrane semitransparente, popular cunoscută drept „ața de sub limbă”, care conectează vârful limbii de planşeul bucal. Cu cât această membrană este mai scurtă, cu atât simptomatologia va fi mai evidentă.

De regulă, bebeluşul nu poate să suga bine. Acesta poate fi primul semn; pe de altă parte, diagnosticul poate fi pus şi prin simplă observaţie a defectului, fie de către medic, fie de către părinţi.

Este indicată rezolvarea afecţiunii din mai multe motive. Unul ar fi dificultăţile legate de alimentarea copilului, iar un alt motiv îl constituie apariţia ulterioară a vorbirii peltice.

Frenul lingual scurt se tratează strict chirurgical

Frenul lingual scurt se tratează strict chirurgical. Operaţia se face de regulă la vârste mici, respectiv la câteva săptămâni sau luni, după ce s-a aplicat şi o anestezie locală (spray cu xilină).

Manevra se poate face ambulator, iar micul pacient nu necesită internare. Recuperarea este extrem de rapidă, copilul putând relua alimentarea la 2-3 ore post intervenţie, prin ataşarea lui din nou la sânul mamei.

Ghidul de alăptare – Jack Newman

Dacă vrei să fii pregătită cu adevărat pentru alăptare, achiziționează-ți din vreme “Ghidul de alăptare al doctorului Jack Newman”, de Jack Newman și Teresa Pitman.

În acest ghid, cei doi experţi în domeniul alăptării ne oferă informații complete pentru următoarele situații:

• Cum să poziționezi bine copilul la sân;

• Ce poți face când copilul refuză sânul;

• Cum să eviţi ragadele sau iritarea mameloanelor;

• Cum să te asiguri că bebeluşul primeşte suficient lapte;

• Alăptarea unui copil care are colici;

• Alăptarea nou-născuţilor prematuri sau cu nevoi speciale

Acesta poate fi achiziționat de AICI.

Ghidul de alăptare – Jack Newman

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa