Teme și idei de petreceri pentru copii. Petrecerea piraților

Alexandra Constantin
petreceri pentru copii

Se apropie ziua de naștere a copilului și vrei să-i organizezi ceva cu totul special? Nu puține sunt ideile de petreceri pentru copii, dar una deosebită și ușor de pus în practică este petrecerea piraților. Noi îți spunem cum poți să organizezi totul ca la carte!

Invitațiile, decorațiunile, costumele speciale, mâncarea și ideile de activități distractive pentru petrecere sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le pui la punct dacă dorești să organizezi petreceri pentru copii. Îți spunem cum poți să te ocupi de fiecare etapă în parte și cum poți face ca petrecerea piraților să fie una de neuitat, potrivit www.mumsnet.com.

Petreceri pentru copii – cum să faci o invitație deosebită

Primul pas în organizarea unei petreceri presupune alegerea invitațiilor. Bine este ca acestea să fie cât se poate de ingenioase și să reprezinte cât mai bine tema pe care ai ales-o pentru ziua de naștere.

– Alege o foaie de hârtie cât mai groasă. Poți să arzi puțin marginile acesteia ca invitația să pară cât mai veche. Formulează un text cât mai amuzant și care să dea de înțeles că tema zilei de naștere este petrecera piraților.

– Rulează hârtia și leag-o cu un șnur. O idee interesantă este să pui invitația într-o sticlă înainte de a o trimite, asemenea mesajelor care se trimiteau în trecut pe mare.

Idei de costume pe care le poți face ușor

Nu există petrecere cu pirați fără ca aceștia să fie îmbrăcați corespunzător. Așa că trebuie să te ocupi și de costumelor micilor petrecăreți. Vestea bună este că nu ai nevoie de multe lucruri:

  • tricouri cu dungi;
  • veste;
  • bandane sau plasturi pentru ochi;
  • vopsea specială pentru față – pentru a desena mustața sau tatuajele piraților.

Alege decorațiuni care să amintească de mare

Un decor ideal pentru petrecerea piraților este cel care conține multe elemente cu tematică nautică, care să aducă aminte de vasul piraților, dar și de obiectele pe care aceștia obișnuiau să le poarte:

  • steaguri cu săbiile piraților, cu ancore, pescăruși, cu cranii;
  • în încăperea în care va avea loc petrecerea poți să pui mai multe steaguri, ale celorlalte corăbii cu care se luptă pirații;
  • mai multe baloane de culoare albastră care să dea senzația de apă;
  • să pui sunete asemănătoare cu cele care se aud pe plajă – făcute de pescăruși, de valuri;
  • cumpără farfurii și pahare de culoare argintie sau aurie;
  • jucăriile sub formă de papagal (este și mai bine dacă poți să faci rost de un papagal adevărat) completează perfect tabloul pentru petrecerea piraților.

Activități distractive pentru copii

Nu doar mâncarea, costumele, muzica și decorațiunile fac ca petrecerile pentru copii să fie frumoase, ci și activitățile pe care micuții le pot pune în practică pentru a se distra. Bine este ca de la începutul petrecerii să oferi invitațiilor câte un tricou, o bandană sau un pasture pentru ochi pentru a intra mai ușor în atmosferă. Apoi lasă-i pe copii să aleagă elementele care doresc să le fie pictate pe față și care să aducă aminte de lumea piraților. De nelipsit de la petrecerea piraților sunt și săbiile. Fie alegi să oferi copiilor unele făcute din baloane, fie unele din plastic.

Plimbă-te pe placă – este una dintre activitățile pe care le poți pune în practică. Pune o placă din lemn peste câteva cutii mai înalte, după care copiii să treacă de la un capăt la altul în timp placa de lemn se balansează.

Pescuitul – poți să folosești o piscină gonflabilă sau să pui o bucată mai mare de material albastru pe podea. Decupează mai multe forme de pești din carton, apoi îndeamnă-i pe copii să îi pescuiască cu o undiță. Poți face și diferite cutii mai mici de culori diferite care să fie pescuite, ele fiind de fapt comorile ascunse pe care trebuie să le găsească micuții pirați.

Scaune muzicale – doar că în cazul nostru scaunele devin de fapt insule. Copilul care nu prinde o insulă pe care să rămână atunci când se oprește muzica trebuie să înoate până când va prinde următoarea insulă liberă.

Vânătoarea de comori – desenează o hartă mai mare cu spațiul în care are loc petrecerea (casa, apartamentul, grădina). Pune pe hartă tot felul de indicii care să îi ajute pe copii la vânătoarea de comori. Oferă-le și o busolă ca să se ghideze mai bine în timpul căutărilor. Ascunde prin încăpere jucării, monede, dar și alte indicii care să îi ajute să găsească frumoasele comori. Toate indiciile ascunse pot duce către un cufăr mai mare cu jucării.

Petreceri pentru copii – ce să pregătești de mâncare

Cât mai multe legume – pune în mai multe boluri legume tăiate sub formă de bastonașe (din morcov, ardei gras, castravete, țelină).

Cubulețe de brânză și de ananas – cumpără frigărui din plastic sub formă de săbii și pune în fiecare cubulețe de brânză sau de ananas.

Cu și despre pește – poți să pregătești în casă crochete cu pește sau să prepari prăjituri care să aibă formă de pește.

Mai multe boluri în care să pui măsline negre, boabe de struguri sau chiar bile de ciocolată.

Bărci din jeleu – taie mai multe portocale în două, scoate miezul și folosește-l la prepararea unui jeleu de portocale. Umple bucățile de fruct cu jeleu obținut, lasă-le la rece și apoi taie-le încă o dată în două și servește bărcile de jeleu copiilor.

Baghete submarin – scoate miezul de la mai multe baghete de pâine și umple-le cu diverse salate.

Cum să faci un tort special pentru pirați

Nu există petreceri pentru copii fără un tort delicios, dar și care să fie pe placul sărbătoritului. Una dintre ideile de tort pe care le poți pune ușor în practică pentru petrecerea piraților este chiar corabia cu care aceștia călătoresc pe mare. Fă mai multe blaturi de tort de formă dreptunghiulară, apoi suprapune-le și taie astfel încât să obții o corabie pe care să o decorezi cu ciocolată și bomboane pe lateral.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa