Școli de vară pentru copii în București 2019. Prețuri și activități

Theodora Fintescu, redactor

  Iată câteva variante de școli de vară pentru copii în București 2019, o selecție care vă va ajuta să decideți în ce fel își va petrece copilul vacanța mare. Prilej de relaxare și joacă, aceasta îi va aduce și posibilitatea de a învăța lucruri noi, de a-și descoperi sau consolida pasiuni, de a cunoaște alți copii și a lega prietenii. Cluburile pentru copii, centrele educaționale, cele de limbi străine, precum și o serie de instituții de stat organizează școli de vară urbane, pentru copii mici sau adolescenți, promițând distracție multă, cunoștințe și abilități noi. 

  Vă prezentăm o serie de activități interesante, iar dacă acestea nu se potrivesc copilului sau bugetului familiei, vă recomandăm să căutați altele asemănătoare sau să sunați pentru detalii despre programele de vară la instituțiile care organizează în mod normal activități pentru copii.

  Experimente și jocuri de rol pentru copii de 4-6 ani

  Cei de la Creative Thinking au pregătit pentru această vară patru tabere de învățare și experimentare, care vor avea loc la sediul din strada Constantin Moise 21, sector 6. Cele patru programe sunt organizate pe următoarele teme: micii astronauți, experimente creative, lumea animalelor dispărute și alimentația sănătoasă. Organizatorii promit o serie de activități practice, proiecte artistice și științifice, experimente, jocuri de rol, povești creative, centre senzoriale și activități de echipă.

  Fiecare tabără urbană se organizează pe perioada unei săptămâni, de la 10.00 la 13.00 și costă 319 lei. Sunt așteptați copii cu vârste de 4-6 ani.

  Programare și editare video pentru școlari

  Logischool propune pentru această vară tabere urbane pentru cei pasionați de teme digitale: programare, robotică, minecraft, producție, editarea video și grafică. Taberele se desfășoară în mai multe orașe din țară, iar în București sunt disponibile șapte sedii, în următoarele zone: Tineretului, Piața Muncii, Piața Romană, Pipera, Colentina, Constantin Brâncoveanu, Bulevardul Turda. Programele se adresează copiilor de 7- 14 ani, iar prețul pentru o săptămână este de 790 de lei pentru o zi întreagă sau 550 de lei pentru o jumătate de zi. O zi de tabără înseamnă cursuri combinate cu activități în aer liber, masa de prânz și gustări. Programul full este 9.00- 17.00/ 17.30 și cel de jumătate de zi 9.00- 12.30 sau 13.30- 17.00.

  În tabără cu cortul, la Opera Comică pentru Copii

  În curtea Operei Comice pentru Copii se vor monta în această vară corturi în care cei mici pot rămâne peste o noapte. Dacă plouă, vor putea dormi în atelierele din clădire. Tabăra se adresează copiilor de 6-12 ani și da dura trei zile (marți-joi sau vineri-duminică), în luna iunie. Pachetul costă 450 de lei și conține: cazare în corturi /ateliere, mesele, programe interactive (antrenamente la aventura parc, piscină cu bile, jocuri și concursuri, water fight, atelier de pictură, atelier de plantat flori). Părinții trebuie să aducă: aviz epidemiologic, sac de dormit, haine de schimb, prosop, periuță și pastă de dinți.

  Distracție și rezolvarea temelor de vacanță

  Copiii care vor să se distreze și să își rezolve și temele primite de la școală pentru vacanță o pot face în cadrul programelor de vară organizate de Central Art Studio, pe strada Popa Soare nr. 29 (zona Piața Sf. Ștefan), Sector 2. Sunt așteptați copii care au minimum 6 ani. Programul este de la 8.00 la 18.00, din care aproape două ore sunt pentru recapitularea materiei școlare, efectuarea temelor și completarea caietului special de vacanță cu cadru didactic specializat sau teme suplimentare / fișe, concursuri. Pe lângă acestea, copiii vor mai avea parte de: jocuri în aer liber, povești terapeutice, teatru de umbre și storytelling, cursuri de fotografie, ieșiri în parcuri, informații despre diferite culturi și civilizații din lume, despre marile descoperiri geografice, drepturile copilului, caligrafie etc.

  Prețul este de 1.200 de lei pentru o lună sau 700 de lei pentru două săptămâni. Prânzul și gustarea costă 18 lei/ zi, iar micul dejun- 7 lei.

  Tabără de japoneză pentru adolescenți, la Muzeul Satului

  Consolidarea sau inițierea învățării unei limbi străine se pot face cu succes în vacanța de vară, fără presiunea timpului și a altor activități. O serie de centre de limbi străine organizează programe speciale pentru vacanța mare, atât pentru copii mici, cât și pentru adolescenți, începători sau avansați. Un exemplu este Școala Japoneză Sakura, cu un program destinat școlarilor și adolescenților, desfășurat la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”.

  În tabăra de japoneză, organizatorii promit îmbinarea studiului limbii japoneze cu activități interactive: aventură, jocuri în echipă, jocuri de cultură generală, geografie, orientare etc. Copiii vor fi împărțiți pe grupe, în funcție de vârstă: 6-8 ani, 10-13 ani, 13-16 ani. programul durează cinci zile, în intervalul 9.00- 18.00. Programul include 3 ședințe/ zi de japoneză și ateliere culturale (manga, shodo, kendo, furoshiki, origami). Prețul este de 1.190 de lei, cu mesele incluse.

  Tabăra bilingvă română- engleză de la Hotel Caro

  În perioada 01.07.2019 -30.08.2019, la hotel Caro, are loc cea de-a V- a ediție a taberei urbane bilingve (română – engleză) Caro Summer Camp, cu activități distractive, dar și educative, pentru copii de 6- 14 ani. Organizatorii au pregătit ateliere de teatru, de dezvoltare personală, educație financiară, funny storytelling, film, fotografie, art & craft, ilustrație, curs pentru dezvoltarea gândirii, robotică, debate, șah, cooking, înot, escaladă și dans contemporan. Programul este 08.00 – 18.00. Prețul pentru un modul este de de 925 de lei, cu trei mese pe zi incluse.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa