Școli de vară în București. Tematici, prețuri și activități

Cristina Olivia Găburici, editor

Odată cu venirea verii, majoritatea grădinițelor de stat s-au închis, școlarii au intrat în vacanță până în septembrie, iar părinții caută școli de vară în București pentru ca cei mici să își petreacă vara distrându-se, relaxându-se și învățând lucruri noi.

Vă prezentăm câteva dintre școlile de vară din București, la care îi puteți înscrie pe cei mici atât pentru întreaga perioadă de vacanță, cât și pentru perioade scurte, în funcție de concediul dumneavoastră și de interesele copilului.

Maria Internațional School

Adresa: Strada Piața Amzei Nr.6, Sector 1

Activități desfășurate în cadrul programului școlii de vară (perioada 3 iulie – 25 august): Artă și măiestrie, Origami, Lucru manual, Clubul de pictură, Clubul micilor bucătari, Clubul micilor savanți, Clubul micilor ecologiști, Clubul „în lumea poveștilor”, Teatru, Dans, Ore de limbă engleză zilnic, Excursii și vizite tematice în parcuri, muzee, grădina botanică, gradina zoologică.

Tarife:

Program scurt 08:30-14:00- 475 de lei pentru o săptămână, 450 de lei pentru două săptămâni, 425 de lei pentru trei săptămâni, 400 de lei pentru 4-8 săptămâni.

Program lung 08:30-17:30 (tarif săptămânal)- 525 de lei pentru o săptămână, 500 de lei pentru două săptămâni, 475 de lei pentru trei săptămâni, 450 de lei pentru 4-8 săptămâni

Clubul de înot va fi organizat o dată sau de două ori pe săptămână și se plătește separat.

Elefănțelul curios

Adresa: Bulevardul Constantin Brancoveanu Nr. 7D, Sector 4

La club Elefantelul curios- loc de joaca si afterschool sunt primiți copii de minimum 4 ani, pentru un program atât educativ, cât și distractiv. Săptămânal, tematica se schimbă, iar copiii nou veniți sunt integrați astfel mai ușor în grupele existente. Copiii au acces nelimitat la locul de joacă dotat cu jucării, trambulină, tobogan, jocuri de logică, lego city pentru construcții și îndemânare, puzzle-uri etc.

Copiii sunt organizați în grupe mixte de vârstă, iar în măsura în care există cerere se vor organiza următoarele opționale: limbă străină (engleză, germană), șah, karate, dezvoltare personala, logopedie, teatru.

Tarife:

Program scurt- 8-12 (găzduire, mic dejun, activități educative, gustare de fructe)- 310 lei/2 săptămâni

Program mediu- 8-14 (găzduire, mic dejun, activități educative, gustare de fructe, masa de prânz)- 430 de lei/2 săptămâni

Program lung- 8-19 (găzduire, mic dejun, activități educative, gustare de fructe, masa de prânz, odihnă, activități recreative)-500 de lei/2 săptămâni

Grădinița Avenor

Adresa: str. Alexandru Constantinescu nr. 65, Sector 1 (lângă mănăstirea Cașin)

La Avenor, tema școlii de vară este viața de cercetaș, temele sunt organizate în jurul personajelor din „Cartea Junglei”, iar scopul este acela de a-i ajuta pe copii să își dezvolte abilități de viață independentă.

Tarife:

9-12: 150 de euro pentru o săptămână, 260 de euro pentru două săptămâni, 370 de euro pentru trei săptămâni, 470 de euro pentru patru săptămâni, 610 euro pentru cinci săptămâni. (Textul continuă mai jos)

9-14: 175 de euro o săptămână, 290 de euro două săptămâni, 410 euro trei săptămâni, 490 de euro pentru patru săptămâni, 655 de euro pentru cinci săptămâni.

9-17: 220 de euro o săptămână, 390 de euro două săptămâni, 530 de euro trei săptămâni, 650 de euro patru săptămâni, 860 de euro cinci săptămâni.

Mesele se plătesc separat, 40 de euro pentru o săptămână sau 115 euro pentru 4 săptămâni.

Caro Summer Camp

Adresa: str. Barbu Văcărescu 164 A, Sector 2

Tabăra Caro Summer Camp se adresează copiilor de 6-14 ani și are loc la Hotel Caro, în opt module.

Activităţile desfăşurate în cadrul școlii de vară, pentru grupa 6-8 ani, sunt: dezvoltare personală (în limba engleză), teatru, art & craft, înot /escaladă ( în functie de modulul ales), explorarea mediului, dezvoltare personală prin șah, gătit. Programul este bilingv (română- engleză), începe dimineața la ora 8.00 și se încheie la ora 18.00.

Tarife: fiecare modul costă 850 de lei, iar taxa scade dacă înscrierea se face la două sau mai multe module. În acest preț sunt incluse și mesele (mic dejun, prânz și o gustare).

Școala de Vară MiniMe

Adresa: Calea Griviței mr. 150, Sector 1

Centrul MiniMe al Fundației Nadia Comăneci organizează o școală de vară destinată copiilor de 4- 12 ani, de luni până vineri, între orele 10.00- 13.00. Activitățile din cadrul școlii de vară sunt împărțite pe trei categorii: mișcare (sport, dans, aerobic, zumba), creativitate (realizare de decorațiuni, jucării, bijuterii, accesorii, pictură), dezvoltare (bune maniere, viață independentă, inteligență emoțională, dicție, improvizație, arta actorului).

Tarife: 225 de lei pentru o săptămână (trei activități pe zi), 425 de lei pentru două săptămâni și 625 de lei pentru trei săptămâni.

Bulgărași de Aur

Adresa: Strada Cogâlnic nr. 30 (zona Mihai Bravu)

Școala de vară a Bulgărașilor de Aur se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4-12 ani. Programul se va desfășoară în perioada 19 iunie 2017-15 septembrie 2017 în intervalul orar 08:00-18:00, iar la cerere se pot efectua și temele de vacanță (cu un cadru didactic specializat). Copiii înscriși la școala de vară pentru o lună beneficiază de 4 ore de cursuri opționale, la alegere (spaniolă, engleză, germană, matematică sau română).

În fiecare săptămână, copiii vor ieși la picnic, la ferma animalelor sau în parc, vor confecționa decorațiuni, vor picta, vor viziona un film, vor citi povești, vor face excursii în jurul Bucureștiului.

Tarife: Prețul pentru o lună, program 08.00- 17.30 este de 860 de lei. Pentru o săptămână se plătesc 250 de lei, iar pentru o zi 80 de lei.

Școala de vară Kidolino

Adresa: Strada Școala Herăstrău nr. 11, Sector 1

Programul este conceput pentru copii cu vârste de la 3 la 12 ani și include activități desfășurate atât în interior, cât și în exterior, sub formă de ateliere în aer liber, excursii, plimbări, picnic în natură, vizite. Puteți opta pentru un program de bază, dar și pentru unul  complex, care include opționale: engleză, germană, dans, karate, chitară, pian, atelier de creativitate.

Tarife: Prețul pentru o săptămână la școala de vară este de 300 de lei, cu program 08.00-18.00. Copiii care vor să participe doar la ateliere vor plăti 25 de lei pentru fiecare atelier.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa