Poveștile Cristinei, din online pe hârtie. O carte fără monștri și fără violență

TOTUL DESPRE MAME

Editura Curtea Veche a anunțat lansarea cărții pentru copii ”O girafă în spațiu- și alte șapte lumi ascunse”, scrisă de jurnalista Cristina Donovici. Poveștile, care au fost realizate pentru fetița de șapte ani a autoarei, se găseau până acum exclusiv online, pe www.povestilecristinei.ro, în lectura unor părinți celebri precum Andrea Esca, Paula Herlo, Cristian Leonte, Monica Dascălu, Oana Cuzino, Amalia Enache, Florin Busuioc, Pavel Bartoș, Cătălin Radu Tănase, Teo Trandafir, Andreea Marin, Elena Lasconi.

Poveștile Cristinei s-au născut după ce autoarea a constatat că cele clasice sunt prea violente pentru fata ei. ”Le ascultă cu interes, dar mereu se întristează atunci când se întâmplă ceva rău: când Albă ca Zăpada este otrăvită, când lui Bambi îi moare mama sau când Hansel și Grettel sunt părăsiți de părinți în pădure. Poveștile mele sunt mai soft, cred eu, decât majoritatea poveștilor clasice”, a spus Cristina Donovici într-un interviu acordat totuldespremame.ro.

Timp de două săptămâni, cartea se află în etapa de precomandă pe siteul editurii Curtea Veche, iar doi dintre cumpărători vor primi câte un tablou pictat de artista Lavinia Falcan, o tânără pictoriță care expune în această perioadă în galerii de artă din New York. Lavinia Falcan a realizat ilustrațiile cărții ”O girafă în spațiu- și alte șapte lumi ascunse”, precum și o parte dintre ilustrațiile ce însoțesc poveștile aflate pe site.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa