Petreceri cu experimente științifice în București pentru copiii sătui de Spiderman și Elsa

Cristina Olivia Găburici, editor
petreceri cu experimente științifice

Dacă micuții dumneavoastră s-au săturat de petrecerile cu supereroi și personaje de poveste, le puteți organiza petreceri aniversare la care nu numai că se vor distra, dar vor și învăța puțină fizică, chimie, biologie.

Oferta de petreceri cu experimente științifice în București este destul de vastă, puteți opta pentru petreceri organizate acasă, în care să includeți și un moment de experimente, sau pentru petreceri în locuri special destinate acestui tip de evenimente, atât în interior, cât și în aer liber.

Vă prezentăm o parte dintre variantele de petreceri cu experimente disponibile în București, pentru copiii de la 2-3 ani, până la adolescenți.

Petrecere cu fulgere și levitație

Casa Experimentelor este un centru științific unde se îmbină joaca și știința, destinat copiilor peste trei ani (Atenție, accesul celor mai mici de trei ani este interzis!). Sunt disponibile peste 100 de experimente din zona optică, iluzii optice, acustică, electricitate, magnetism, fluide, mecanică, unde, plasmă, matematică, biologie.

La Casa Experimentelor, copiii vor avea parte de o petrecere cu fulgere, levitație, magie și coafuri extreme. Există un loc special pentru petrecere, unde invitații pot fi serviți cu suc și tort, iar accesul lor este permis în tot spațiul expozițional, la toate experimentele și pot chiar participa la workshopuri. Taxa este de 720 de lei pentru organizarea petrecerii în zilele de Luni – Joi și 800 de lei pentru organizarea în zilele de Vineri-Duminică, indiferent de numărul petrecăreților (maximum 24). Casa Experimentelor se află pe Calea Vitan 242, iar detalii puteți obține accesând www.casaexperimentelor.ro. Textul continuă mai jos.

Experimente științifice în aer liber

Orășelul Cunoașterii este un alt loc din București unde copiii pot să exploreze și să experimenteze. Este destinat copiilor de peste 2 ani, care sunt ajutați să descopere știința prin joacă. Pe o suprafață de 400 mp în interior și 1.000 mp în exterior, sunt expuse, pe 8 zone de interes, exponate-joc cu apă, aer, energie electrică, magneți, jocuri optice și senzoriale, echilibru și angrenaje de roți dințate, etc. Prețul de acces pentru un copil este de 32 de lei, un adult-18 lei, 2 adulți și doi copii-85 de lei. Orășelul Cunoașterii se află strada Pajurei nr. 3A, Sector 1, București, iar detalii despre petreceri puteți obține accesând  www.oraselulcunoasterii.ro.

Și organizatorii de evenimente Fun Science au oferte generoase atât pentru copiii de peste trei ani, cât și pentru adolescenți, prezentate de profesorul Trăznit sau alte personaje haioase. Distrându-se, copiii pot afla despre atomi, raxele X, deșeuri radioactive etc. Pentru detalii accesați www.funscience.ro, iar pentru oferte de preț trimiteți un mail cu detaliile petrecerii la adresa [email protected]

Petrecere cu von Castravetzen

Organizatorii de evenimente Bluparty propun experimente de 40- 45 de minute din domeniul fizicii, realizate de profesorul von Castravetzen sau din domeniul chimiei, cu experta Tisha.

Von Castravetzen le va arăta copiilor că introducerea unui ou într-un pahar Erlenmeyer nu este magie, ci fizică! Profesorul va face și un uimitor experiment pentru a le demonstra celor mici că electricitatea este condusă de corpul uman, într-un circuit alcătuit chiar din copiii ce se țin de mâini. De asemenea, copiii vor avea parte de experimente cu lumină fluorescentă.

Dacă optați pentru experimente din domeniul chimiei, experta Tisha le va arăta copiilor cum se realizează fumul netoxic din gheața carbonică sau cum se transformă apa plată în apă cu bule fără a fi fiartă. Printre eprubete, coloranți, esențe ce își schimbă mirosul și gustul, copiii vor fi uimiți să atingă aburii sau spuma din gheața carbonică și să înțeleagă cum au loc procesele chimice.

Detalii despre petrecerile Bluparty cu experimente științifice puteți obține accesând www.bluparty.ro.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte   articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa