Orășelul copiilor Galați – un loc ce merită vizitat cu întreaga familie

Dacă ești din Galați știi deja că în Orășelul copiilor de la tine din oraș e cea mai mare distracție! Dacă nu ești de aici și ajungi în zonă cu cei mici, trebuie neapărat să vizitezi acest loc. De ce? Vei afla din articolul nostru!

Georgiana Mihalcea, redactor
orășelul copiilor galati
Orășelul copiilor din Galați este principala atracție a orașului pentru familiile cu copii. Foto: Viața Liberă

  Orășelul copiilor Galați este trecut de primărie pe lista obiectivelor de vizitat pentru turiștii care ajung în zonă, dar este și o bucurie pentru locuitorii orașului, în special pentru cei care stau în cartierul Țiglina. Ultima renovare serioasă a parcului a fost făcută în anul 2015, după o așteptate de două decenii!

  Fiecare mare oraș merită un mare parc pentru copii. Cei din Galați au crescut cu poveștile părinților lor despre „Orășelul copiilor”, odinioară plin de râsete și bucurie. Așteptarea modernizării a durat cam 20 de ani, iar investiția a fost demnă de 900.000 de euro! Atât a costat schimbarea la față a acestui loc.

  Orășelul copiilor Galați se află în cartierul Țiglina

  Cartierul Țiglina 1 este un cartier rezidențial din orașul Galați (o poziție central-sudică), fiind considerat cel mai verde cartier al orașului, pentru că peste 40% din suprafața cartierului este alcătuită din zone verzi. Locuințele sunt formate din blocuri construite în perioada comunistă, printre care s-au strecurat și câtva locuri noi.

  Cartierul are un aspect de peninsulă, cu baza spre nord unde se află Țiglina 2, la V- Valea Țiglinei, E- strada prelungirea Coșbuc. Cartierul Țiglina și-a luat denumirea de la fabrica de țigle ce utiliza ca materie primă lutul din zonă.

  Parcuri din cartierul Țiglina

  Aici sunt 4 parcuri importante pentru gălățeni: Parcul Durbacă, Orășelul copiilor, Parcul Șahiștilor și Grădina Botanică.

  Dacă ajungi în Orășelul copiilor din Galați, merită să vizitezi și Grădina Botanică situată pe malul Dunării. Grădina Botanică „Răzvan Angheluță” a fost înființată în anul 1992 și este structurată pe 6 sectoare:

  • ornamental
  • serele
  • plante utile
  • rosarium
  • flora și vegetația României (5,3 ha)
  • Flora Globului
  • Aleea terapeutică

  Orășelul copiilor din Galați după 2015

  După o așteptare de două decenii, în toamna anului 2015 a fost inaugurat cu mult fast actualul Orășel al copiilor din Galați, situat pe strada Regiment 11 Siret, în spatele complexului Țiglina, pe vechiul amplasament al Orășelului Copiilor. Paragina de odinioară a fost înlocuită de multe spații de joacă și de relaxare, spații vezi, locuri de recreere, după o investiție destul de mare pentru bugetul local.

  Suprafaţa totală a parcului este astăzi de 11.000 mp, din care mai bine de jumătate sunt spațiile verzi: 6.260 mp. Parcul are de un sistem de irigații, de mobilier urban: bănci, coșuri gunoi, cișmele apă, şi bineînţeles de locuri de joacă/agreement, dispuse astfel:

  • Zona copii 1 – 5 ani
  • Zona copii 6 – 12 ani
  • Zona copii 11 – 15 ani
  • Tiroliană
  • Teren sport
  • Zonă fitness

  Totul este nou, modern și răspunde celor mai înalte standarde de calitate și siguranță. Sunt zone de joacă pe categorii diferite de vârstă, sunt locuri de relaxare pentru părinți și bunici, sunt alei pentru cei care obișnuiesc să se plimbe cu bicicleta sau cu rolele. Există și un teren de tenis, cu suprafață de zgură.

  Pagina de Facebook a Primăriei Galaţi.

  Gălățenii mari și mici sunt astăzi încântați de terenul cu echipamentele de joacă, suprafeţele antitraumă, căluţii şi răţuştele frumos colorate, echipamentele de fitness, terenul multisport şi bineînţeles zona de promenadă!

  Deși primarul promisese că în zonă va apărea un adevărat Disneyland în miniatură și a acorat o sumă record (3,39 milioane lei) pentru modernizarea Orășelului Copiilor din Galați, lucrurile nu stau exact ca pe hârtie. Chiar și așa, oamenii spun că parcul arată foarte bine, fiind la un standard ridicat, cum nu există în prea multe locuri din ţară, așa că merită vizitat dacă nu ești de-al locului și ajungi cu copilul în Galați.

  De ce să vizitezi Orășelul Copiilor din Galați

  Cel mai bun motiv este acela de a te bucura alături de copii de echipamentele de joacă și de relaxare. În week-end, mai ales, coadă mare se face la tiroliana din zona dedicată copiilor cu vârste între 8 şi 12 ani şi la toboganul uriaş și labirintul din zona pentru 6-10 ani. În timp ce copii se dau în leagănele confortabile și sigure, tu poți face puțină gimnastică în zona specială pentru adulți dotată cu aparate de fitness și nu uitați să face și o poză cu celebra fântână arteziază din Orășel.

  Parcul are zone pentru trei categorii de vârste, deci este acoperitor pentru toţi copiii, mobilier urban de foarte bună calitate, iar dotările la locurile de joacă sunt de ultimă generaţie. Am zis că suntem prea săraci ca să ne permitem să cumpărăm lucruri ieftine, fapt pentru care sper să şi ţină mult, asta însemnând să şi avem grijă de ele. Există şi locuri de relaxare la umbră. Un orăşel al Copiilor care rămâne un reper pentru Galaţi şi unde copiii se vor simţi bine.

  Marius Stan, primarul Galațiului în 2015

  Orășelul copiilor Galați în câteva cifre

  Investiţia a fost realizată de Asocierea Lemacons – Ischia – Servland şi are o valoare de 3,39 milioane lei (TVA inclus). Din suprafaţa totală de 11.000 mp, 6.260 mp sunt spaţii verzi, întreţinute de un sistem de irigaţii automat. Există zone de joacă pentru copii de 1 – 5 ani, 6 – 12 ani şi 11 – 15 ani, tiroliană, teren sport şi zonă fitness, bănci, cişmele apă şi două fântâni arteziene.

  Ce găsești în Orășelul copiilor din Galați

  În cei 11.000 mp ai parcului vei găsi atracții pentru toate gusturile:

  • Zone de joacă pe categorii de vârstă (Zona copii 1 – 5 ani, Zona copii 6 – 12 ani şi Zona copii 11 – 15 ani), cu echipamente şi suprafeţe moderne, la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă pentru copii.
  • Spaţiu de petrecere a timpului liber are şi locuri de relaxare, spaţii verzi generoase (6.260 mp în total) şi dotate cu instalaţii de irigat, alei pentru promenadă, dar şi pentru plimbări cu role sau biciclete.
  • Iubitorii de tenis au la dispoziţie un teren cu suprafaţă de zgură.
  • Părinții și bunicii care doresc să facă mişcare au la dispoziție aparate de fitness amplasate într-o zonă aparte.
  • Vrei senzații tari? Nu rata o cursă pe tiroliana din Orășelul copiilor din Galați!
  • Iubești liniștea și relaxarea? Parcul este plin de bănci noi, așezate la umbra copacilor şi fântână arteziană.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa