Opera Comică pentru Copii anunță în această toamnă o premieră pentru România- Aplicația OCC pentru părinți și copii, acum accesibilă în Google Play și în curând și în App Store.
Tehnologia este de multă vreme parte din viața noastră, așa că și instituțiile culturale se reinventează mereu pentru a fi mai aproape de public. Iar când publicul sunt copiii, atunci tehnologia, jocul și creativitatea trebuie să meargă mână în mână. Acest adevăr este bine știut la Opera Comică pentru Copii. Aceasta a lansat recent Aplicația OCC. ”Știm că suntem singura instituție de spectacol pentru copii din România care are o astfel de aplicație. Am căutat și la nivel internațional, dar nu am găsit nimic. Deci e posibil sa fim unici” – spune Emil Pantelimon, Director Comunicare Opera Comică pentru Copii.
Ce conține aplicația?
Aplicația este gândită în așa fel încât să răspundă nevoii de informare a părinților, dar și dorinței de a se juca a copiilor.
Mai exact, secțiunea pentru părinți prezintă toate spectacolele din stagiune, face legătura cu site-ul de pe care se pot cumpăra bilete, oferă cele mai bune trasee de a ajunge la Operă la timp pentru spectacol, modalități simple de a contacta OCC și menține comunicarea continuă cu publicul prin funcția ”Notificări”.
Copiii au parte de jocuri educative ”rupte” din spectacolele OCC, cu diverse nivele, în funcție de vârsta copilului.
Ce urmează?
O versiune beta a fost lansată de Ziua Copilului, la Festivalul OCC, însă varianta finală a fost anunțată săptămâna trecută, după 8 luni de muncă. Chiar și așa există deja planuri de a o dezvolta, mai ales la partea de jocuri. ”Vrem să creăm un joc nou, un tur virtual presărat cu treasure hunt-uri culturale” – anunță Emil Pantelimon. Pe termen scurt, lucrează la o versiune și pentru Apple, întrucât acum este disponibilă doar pentru părinții ce au Android, deci doar în Google Play.
Alte noutăți
Opera Comică mai vine cu o noutate în această stagiune. Pentru părinții generoși, care doresc să ajute un copil fără posibilități să vină la Operă, au creat “Biletul în așteptare”, pe care adultul îl poate cumpăra, iar Opera invită la spectacolele din stagiune un copil instituționalizat sau cu probleme de sănătate.
Stagiunea din acest an cuprinde 45 de spectacole diferite, jucate în peste 250 de reprezentații programate în cele trei săli ale instituției din Calea Giulești nr. 16. Programul complet este disponibil pe site-ul operacomica.ro, iar biletele la reprezentațiile din acest an au fost puse în vânzare în rețeaua bilete.ro.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.