Nisipul kinetic, nisiparul din mijlocul casei (P)

Vivi Gherghe

Nisipul kinetic, pe bună dreptate unul dintre cele mai apreciate produse pentru copii la momentul actual

Auzisem de nisipul kinetic de prin vară. Văzusem o grămadă de poze și filmulețe, dar de fiecare dată, concluzia mea era: „Eh, e tot nisip!”

Eram în perioada în care copilul meu, de fiecare dată când mergea la locul de joacă, se îngropa în nisipar, își punea în cap, își lua în buzunare pentru acasă, astfel încât casa noastră ajunsese plină, dar plină de nisip!

Deși toată viața am visat să trăiesc pe o insulă exotică și să-mi petrec toată ziua făcând plajă pe nisip, când a intrat copilul meu în „perioada nisipului”, am înțeles sensul expresiei „Ai grijă ce-ți dorești!”

Nu-mi mai doream insulă exotică! Sau poate mi-o doream, dar fără plajă și nisip. Nisipul de la locul de joacă ne-a ajuns în casă, în jucării, în haine, în pat, până și în suflet!

„Uau, avem nisip genetic!”

Știți cum e… veștile bune circulă repede. Așa se face că, în momentul în care am intrat în casă cu nisipul kinetic și i l-am dat copilului, acesta a început să țopăie de bucurie: „Uau, avem nisip genetic!”

nisip-kinetic-totul-despre-mame

Am aflat ulterior că la grădiniță au loc discuții aprinse pe marginea (la figurat) nisipului kinetic aka genetic. Lumea lor de la grădiniță e împărțită în două: cei care au și cei care n-au, iar el tocmai trecuse granița. „Abia aștept să le spun mâine că am și eu!”. Nu cred că a fost nevoie să le spună, le-a arătat direct – și-a luat o probă la el.

Nisipul kinetic, în top 3 jucării pentru copii din lume

Sunt două săptămâni de când ”nisipul genetic” a intrat în casa noastră și în fiecare seară ia forme nebănuite, de la clasicele forme pentru nisip și până la vulcani, munți, inimioare sau torturi aniversare. Am înțeles acum de ce este în top 3 jucării din lume și nu numai pentru copii, ci și pentru adulți. Îl bănuiesc chiar de proprietăți terapeutice pentru că e foarte relaxantă joaca. Vă spun din proprie experiență!

Nisipul kinetic e eco

Și dacă există cineva care își face griji sau căruia ideea de nisip îi trimite fiori reci prin corp, liniștiți-vă! Nisipul kinetic este o jucărie ecologică și nu are talentul de a se întinde și de a pătrunde prin orice cotlon. Vă puteți juca cu el în pat, pe o tavă, chestie pe care nu știu cine ar îndrăzni s-o facă cu nisipul normal.

În plus, este perfect pentru copiii cu alergii, nu conține caseină și gluten, este 100%, respectă toate directivele Uniunii Europene de siguranță, nu este toxic și are efect antimicrobian.

Nisipul kinetic este 98% nisip și 2% magie

Pentru copii, este magie. Pentru cei care nu mai cred în magie, este agentul de legare care nu lasă particulele să se risipească și le face să se lipească unele de altele și nu de lucrurile din jur. E ca un nisip umed, dar unul care nu se usucă niciodată și poate fi folosit de zeci și sute de ori.

Și da, se împrăștie și el, mai ales când copilul vrea să facă o ploaie de nisip și-i dă drumul printre degete, numai că ce ajunge pe jos seamănă mai mult cu niște scame care sunt ușor de manipulat cu mâna, fără să intre în țesături. Aici intervine din nou magia, că agentul acela de legare te ajută să-l aduni imediat de pe toate suprafețe

Nisipul kinetic este disponibil aici. Spor la joacă!

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa