Jocuri potrivite pentru copii, în funcție de vârstă

TOTUL DESPRE MAME
jocuri potrivite

Copiii se joacă încă din primele luni de viață. Jocul stimulează și ajută la buna dezvoltare motrică și psihică a copilului, încurajând încrederea în sine și formarea abilităților sociale. De aceea, este important să încurajezi joaca celor mici.

Acest articol conține prezentare de produs.

Îți prezentăm mai jos o serie de activități de dezvoltare personală a copiilor pe grupe de vârste, propuse de LEGO® DUPLO®.

Jocuri potrivite pentru 1,5 ani

Copilașii între 1,5 și 2 anișori recunosc deja obiectele și încep să înțeleagă cum sunt folosite. Ajută-i să conștientizeze mai bine care este scopul fiecărui lucru și inițiază-i în principiile de bază ale cauzei și ale efectului cu setul nou-nouț LEGO® DUPLO® Primul meu carusel! Micuții vor adora să rotească piesa centrală a caruselului și să privească figurinele DUPLO învârtindu-se.

Cu ce s-ar putea juca la 3 ani

Micuții de 3 ani se deprind cu noțiunea de timp pas cu pas, prin activitățile zilnice: trezitul, micul-dejun, prânzul, cina, băița și pregătirea pentru somn. Această rutină trebuie învățată treptat. Jucându-se cu cărămizile decorate LEGO® DUPLO®, cei mici vor avea parte de ajutor în înțelegerea rutinei zilnice, seturile de construcție oferindu-le oportunități nelimitate de jocuri de rol!

Învață prin joacă la 4 ani

La 4 ani, copiii iubesc să exploreze lumea înconjurătoare și de multe ori își întreabă părinții despre tot felul de lucruri care le stârnesc curiozitatea! Ei imită ceea ce văd și își creează propriile povești. Seturile LEGO® DUPLO® le oferă posibilități nelimitate de construcție și de învățare într-un mod distractiv!

Joaca este cea mai bună și prietenoasă metodă prin care micuții pot să învețe lucruri noi. Cu cărămizile LEGO® DUPLO®, micuțul tău își poate antrena o mulțime de abilități, de la motricitatea fină până la povestit.

Toate seturile DUPLO sunt în același timp distractive și eficiente în a-i învăța pe copii lucruri despre lumea înconjurătoare. Pot învăța despre ideea de spațiu, scopul și modul de folosire ale diferitelor obicte; își pot dezvolta vorbirea, pot învăța culorile și numerele, chiar și cum să cronometreze rezolvarea unei probleme. Pentru că învățarea e mult mai distractivă prin joacă!

Figurinele DUPLO ce înfățisează oameni sau animale, mijloace de locomoție și sunt tot atâtea accesorii distractive care-i stimulează pe cei mici să se joace timp îndelungat.

Idee de joacă

Iată o cale ușoară de a-ți învăța micuțul să recunoască forme diferite! Construiește forme simple folosind cărămizi DUPLO. Apoi așază-le pe o coală de hârtie și cu un creion trasează conturul acestora. Arată-i copilașului tău contururile și încurajează-l să refacă formele din cărămizi după modelele prezentate.

Pentru sesiunea foto au fost folosite seturile 10845 LEGO DUPLO Primul meu carusel, 10833 LEGO DUPLO Grădiniță și 10507 LEGO DUPLO Primul meu set de trenuri.

www.facebook.com/LEGODUPLORomania

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa