Jocuri pentru copii de 8 ani

Ramona Dinescu
copii jocuri in interior

La categoria jocuri pentru copii de 8 ani oferta este extrem de bogata in magazinele online și în librării. Ține doar de tine să alegi jocurile cele mai interesante pentru copilul tău.

Jocurile educative ocupă un loc aparte în familia mea. Avem acasă aproape o bibliotecă plină cu jocuri, unele de când erau copiii mici și pe care nu ne îndurăm să le aruncăm și foarte multe cu care ne jucăm aproape în fiecare zi.

Băiatul meu cel mare are aproape 8 ani, motiv pentru care m-am gândit să fac o serie de recomandări de jocuri pe care le jucăm împreună, dar și o serie de recomandări de jocuri pentru copii de 8 ani pe care ni le dorim și pe care urmează să le achiziționăm. Sau, cel mai bine, probabil o să-i facem o scrisoare lui Moș Crăciun.

Jocuri pentru copii de 8 ani încercate de noi:

Activity

Știu că sună clișeistic și că toată lumea recomandă Activity, însă este chiar un joc extrem de interesant pe care îl putem juca împreună și care pentru cei mici reprezintă o nesfârșită distracție.

Este un joc complex, de comunicare și inventivitate, o combinație de elemente: mimă, descriere verbală sau desen. Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte, expresii precum „răsărit de soare”, „răzătoare de legume”, „frânghie de spânzurătoare”.

Joc de șah și dame

Le-am comandat acest joc copiilor mei în urmă cu aproape un an. Nu exagerez deloc când spun că primele săptămâni nu l-au mai pus pe raft pentru că s-au jucat aproape în continuu. Băiatul cel mare a cerut câteva informații, iar apoi, întrebând când pe unul, când pe altul, a învățat aproape singur să joace șah și de ceva vreme este profesor de șah pentru băiatul cel mic.

Joc Dobble

Dacă un joc este cu adevărat genial, pot spune că acesta este Dobble. Este un joc atât de simplu, dar care ne solicită atât de mult concentrarea și atenția, încât chiar nu ne mai plictisim de el. Ca să nu mai spun cât de tare ne distrăm. Regula este extrem de simplă: trebuie să vedem cât mai repede două elemente identice (de pe cartea de jos și cartea din mână) și cel care termină primul cărțile a câștigat.

GLOBE WHIZZ

Trebuie să recunosc că băiatul meu cel mare a fost înnebunit după acest joc. Acum, deja știe toate răspunsurile și chiar dacă lui i se pare provocator, eu mă cam plictisesc să știu că el cunoaște deja pe de rost răspunsurile și nu își mai pune mintea la contribuție. Însă, în primă fază, dacă nu se abuzează de el, este un joc extraordinar de educativ.

Cele 128 cărți de joc Globe Whizz conțin peste 330 de întrebări tip quiz alese cu grijă și pricepere, alături de răspunsuri și explicații. Mai mult, întrebările sunt grupate în 6 tipuri de provocări diferite: adevărat sau fals?, alege răspunsul corect din 3 variante, completează răspunsul dat parțial, răspunde, activități surpriză și joc țări-orașe.

Pe lângă aceste jocuri enumerate mai sus, jucăm adesea cu plăcere Maroco, jocuri de memorie sau domino, plus clasicele „Nu te supăra frate” sau jocuri de cărți.

Jocuri pentru copii de 8 ani pe care ni le dorim

Așa cum am spus, există un „wish-list” cu jocuri pe care plănuim să le luăm în următoarea perioadă:

Catan Junior

Coloniștii din Catan – Junior este un joc extraordinar ce stimulează competiția, socializarea și dezvoltă capacitatea de concentrare celor mici. Această ediție junior a renumitului joc se adresează copiilor și îi va introduce în lumea insulelor din Catan și a mărilor deschise. Astfel și cei mai mici fani pot achiziționa resursele din pădurile și pășunile insulelor și pot coloniza cele mai faimoase insule din Catan.

Chalk and Chuckles Joc interactiv – Inventează o poveste

Acest joc presupune crearea unor personaje cu ajutorul a trei forme geometrice, personaje cu care apoi poți inventa tot felul de povești. Se pot juca trei jocuri, cu trei regulamente diferite.

Dixit

Fiecare jucător la rândul său va fi povestitorul. La început toți jucătorii primesc câte 6 cărți. Povestitorul alege o carte din mână, spune o frază sau un cuvânt în legătură cu imaginea de pe cartea lui de joc, apoi fiecare jucător alege una din cărțile lui pentru a licita. Se dezvăluie toate cărțile și fiecare jucător trebuie să ghicească imaginea povestitorului.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa