Jocuri pentru copii de 12 ani. Idei pentru inspirația părinților

Ramona Dinescu
copil cub rubic

Jocuri pentru copii de 12 ani pot fi clasificate toate acele jocuri de societate și jocuri educative care se pot juca până la vârsta de 99 de ani.

La 12 ani copiii au tendința de a petrece cât mai mult timp în fața ecranelor, iar datoria noastră, a părinților este să încercăm să-i ținem ocupați cu altceva. Jocurile educative pentru copii de 12 ani sunt, de obicei cea mai bună variantă pentru antrenarea minții unui copil în creștere, unui copil care a acumulat destule cunoștințe, dar care în continuare este avid de a afla lucruri.

Sunt multe jocuri pe piață, unele plictisitoare, altele extrem de creative și educative. Totul este să-ți cunoști copilul, să știi ce i se potrivește și să încerci să-i satisfaci nevoile.

O selecție de jocuri pentru copii de 12 ani

Din experiența mea de mamă avidă de a cumpăra jocuri, am început să capăt experiență și să-mi dau seama când un joc merită să fie cumpărat pentru valorile sale educaționale.

Cubul Rubik

Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle în spațiu.
Este considerată a fi cea mai bine vândută jucărie din lume!
Scopul puzzle-ului este de a amesteca culorile și apoi de a le aduce în starea inițială cu o singura culoare pe fațetă.
Pentru rezolvarea jocului, fiecare față trebuie să aibă o singură culoare.

Joc Engino de Constructie Interactiv Inventor 

Toate cele 30 de modele sunt disponibile sub formă de instrucțiuni 3D interactive, vizualizate fie pe PC, fie pe smartphone-uri și tablete cu ajutorul aplicației ENGINO 3D Viewer, care poate fi descarcată gratuit în sistemele de operare mobile Android, Apple (iOs) și Windows.
Seria Inventor Motorizat este potrivită pentru acei utilizatori care literalmente „se joacă pentru a inventa”.
Modelele selectate pot fi aduse la viață o dată ce au fost animate de motorul cu reductor de turatie și cuplu de torsiune mare.

LEGO Creator Stația de pompieri din satul de iarnă

Un joc absolut minunat, ca orice set LEGO. Iar pentru Crăciun ar putea fi cadoul excellent.

 

Calendar de Craciun LEGO Friends

Acest joc este variant excelentă pentru fetițe.

Joc de societate Scrabble Junior Varianta UK

Cu ajutorul programului Junior Scrabble, cuvintele de dimensiuni mici și imaginile colorate fac distracția să se potrivească cu plăcile de scrisori cu cuvintele de pe grilă.
Jucătorii colectează cipuri de notare pentru completarea cuvintelor. Când toate plăcile au fost plasate pe bord, jucătorul cu cele mai multe jetoane câștigă.

Joc de societate Santorini

Acum poți să călătorești în timp și să încerci să construiești orașul grecesc Santorini, care evident este un oraș magic.
Este un joc strategic, distractiv, ideal pentru o joacă cu întreaga familie.

BigJigs Set – Sah și Dame

Două jocuri clasice perfecte pentru întreaga familie!
Jocul de sah și jocul de dame dezvoltă gândirea strategică, atenția și puterea de concentrare.

Libellud Dixit

Ideea jocului: fiecare jucător la rândul său va fi povestitorul. La început toți jucătorii primesc câte 6 cărți. Povestitorul alege o carte din mână, spune o frază sau un cuvânt în legătură cu imaginea de pe cartea lui de joc, apoi fiecare jucător alege una din cărțile lui pentru a licita. Se dezvăluie toate cărțile și fiecare jucător trebuie să ghicească imaginea povestitorului.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa