3 jocuri distractive cu ouă roșii pe care le puteți iniția în vacanța de Paște

Magda Popescu

Vacanța de Paște se apropie și nu știi cu ce să le umpli timpul celor mici? Pe lângă clasicele jocuri de rol, de construcții și cele în aer liber, inițiați și jocuri cu ouă roșii. Sunt distractive și ușor de pus în practică. Iată 5 idei!

Vânătoarea de ouă roșii

Un joc foarte des inițiat atunci când aveți musafiri. Este nevoie de mai mulți jucători, atât adulții, cât și copiii având roluri importante.

Aveți nevoie de: ouă roșii și coșulețe

Cum se joacă? Delimitați un loc de joacă și ascundeți ouăle în diferite locuri, fie în interior, fie în curte. Locurile trebuie să fie accesibile, atât pentru copiii mai mari, cât și pentru cei mai mici din gașcă. Scrieți indiciile pe răvașe și citiți-le cu voce tare; indiciile pot fi sub formă de ghicitori. La final, cine strânge cele mai multe ouă în coș este declarat câștigător.

10 trucuri ca să îți ajuți copilul să iubească sportul

Bowling cu ouă roșii

Un joc distractiv și solicitant. Se pot juca atât în interior, cât mai ales în curte. Copiii vor fi fericiți, cu siguranță! Trebuie doar să aveți grijă să nu spargeți toate ouăle de Paște!
Aveți nevoie de: un ou mare de ciocolată și cât mai multe ouă mici, roșii, dar și de alte culori.
Cum se joacă? Se așează oul mai mare în picioare și fiecare jucător primește ouă mici, de diferite culori. Copiii rostogolesc ouăle mici spre cel mare, cu scopul de a ajunge cât mai aproape de el, sau chiar de a-l răsturna.

Ce trebuie să faci când ai un copil supraponderal? Patru pași de urmat

Exercițiu de echilibru

O petrecere de Paște ar fi incompletă fără o cursă de ou roșu în lingură. Ajutați-i pe cei mici să aleagă jocuri cu ouă roșii
Aveți nevoie de: un ou fiert tare pentru fiecare persoană, câte o lingură mare, cretă (dacă vă jucați în curte) pentru a marca liniile de început și de sfârșit.
Cum se joacă? Marcați o linie de start și una de sosire și dați fiecărui jucător așexat la linia de start un ou și o lingură. Jucătorii vor ține lingura cu oul în gură și vor alerga spre linia de sosire încercând pe cât posibil să nu scape oul.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa