Joacă-te cu copilul tău: 5 idei de activităţi distractive

Alexandra Constantin
Idei de activități distractive

Seara, după serviciu, dar mai ales la final de săptămână, timpul pe care îl petreci alături de copil trebuie valorificat la maximum. Şi pentru ca activităţile pe care le faceţi împreună să fie tot mai variate, îţi venim în întâmpinare cu idei utile și care nu necesită foarte mult efort.

Nu de puţine ori se întâmplă să rămâi în pană de idei când vine vorba de activităţile pe care le poţi face alături de cel mic, cu atât mai mult pe perioada vacanţelor şcolare sau a concediilor. De aceea, trebuie să cauţi mereu soluţii care nu doar să fie educative pentru copil, ci şi cât mai variate, pentru a ţine plictiseala la distanţă. Şi cum timpul petrecut împreună este unul foarte important, este bine să alegi numeroase modalităţi de a vă distra.

Idei de activități distractive pentru tine și copil

Găseşte oportunităţi de a învăţa lucruri noi

Şi nu ne referim aici la idei de activităţi distractive precum cele de la afterschool sau de a sta la birou şi de a-l pune pe copil să citească. Ideal este să foloseşti timpul petrecut împreună astfel încât să fie şi în avantajul tău. Profită de ocazie şi mergi în bucătărie pentru a-l învăţa numele condimentelor sau a diverselor ingrediente pe care le ai în dulap, potrivit www. thestir.cafemom.com. Nu ezita să-l implici în prepararea mâncărurilor. Roagă-l să te ajute cu lucruri mici, dar care să îl facă să se simtă util. Nu numai că bifezi cu brio şi capitolul gătit, ci este şi o bună modalitate prin care copilul poate să afle lucruri noi.

Competiţia de citit împreună

Pentru această activitate este bine să dai o fugă cu copilul până la librărie sau la bibliotecă şi să alegeţi mai multe cărţi care sunt pe placul lui. Apoi stabiliţi împreună numărul de paragrafe pe care vreţi să le citiţi din mai multe cărţi. Lasă-l pe el să dea startul competiţiei de citit. Şi ca să faci ca totul să fie mai distractiv, stabileşte şi un premiu pentru cel care termină mai repede de citit. Nu numai că este o bună ocazie ca cel mic să acumuleze informaţii noi, ci şi să învăţe să citească cursiv şi să-şi dezvolte spiritul de competitivitate. Iată și alte idei de activități distractive.

Mergi cu copilul la înot

Se ştie cât de benefic este înotul pentru dezvoltarea musculaturii, respectiv pentru sănătate. Aşa că profită de ocazie şi mergi cu copilul la o piscină pe care o alegi din timp. Cu această ocazie, el învaţă să înoate, abilitate pe care este bine să o cunoască, iar ţie îţi oferă posibilitatea de a sta mai mult timp în preajma lui, mai ales că celor mici le place să aibă părinţii aproape şi să fie susţinuţi când încearcă lucruri noi.

Concurs – cine termină primul?

Această activitate nu numai că presupune timp petrecut împreună, ci este şi distractivă pentru copil. Organizează un concurs care să presupună realizarea mai multor activităţi în locuinţă. De exemplu – cine termină primul de strâns lucrurile din camera copilului sau cine reuşeşte să şteargă mai repede praful ori să-şi împăturească lucrurile? Nu numai că este o bună modalitate prin care copilul să înveţe lucruri noi, ci îl ajută să devină competitiv. Nu uita ca la finalul fiecărui concurs premiile sunt cele care aduc zâmbetul pe buze.

Redescoperirea jucăriilor mai vechi

Părinţii ştiu cât de bucuroşi sunt copiii când revăd lucruri care le plac şi de care au fost ataşaţi. Aşa că profită de această ocazie şi organizează un concurs: caută câteva dintre jucăriile pe care le plăcea cu ceva timp în urmă şi cu care se juca mai mult şi ascunde-le prin casă, în locuri accesibile pentru copil. Apoi începe căutarea de ,,comori”, activitate care îi poate menţine interesul timp îndelungat. Astfel îi oferi posibilitatea de a revedea obiecte dragi şi de a petrece timp împreună în goana după ,,comori”.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre idei de activități distractive, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa