Începe festivalul de lectură pentru copii Narativ! 100 de activități gratuite pentru cei mici

TOTUL DESPRE MAME

În weekend-urile 7-8 şi 14-15 octombrie 2017, Asociaţia Curtea Veche îi invită pe cei mici şi pe cei mari descopere în câte feluri pot citi o poveste la cele aproape 100 de activităţi gratuite din cadrul Festivalului de lectură pentru copii NARATIV, ediţia a III-a.

Programul este disponibil pe site-ul narativ.ro, unde doritorii se pot şi înscrie la activităţile preferate. Festivalul va avea loc la Colegiul Naţional „Cantemir Vodădin Bucureşti şi este destinat în principal copiilor cu vârste între 3 şi 14 ani care, alături de Nara şi Tiv, ghizii aventuroşi ai Festivalului, vor desena, vor compune muzică, vor face teatru şi recenzii video, vor învaţă tehnici de dezbatere, vor schimbă cărţi între ei şi chiar vor inventa propriile poveşti. Şi, pentru obiceiul lecturii se creează cu sprijinul adulţilor de acasă şi de la şcoală, organizatorii au pregătit o serie de conferinţe pentru părinţi şi profesori susţinute de către specialişti în educaţia nonformală şi psihologia copilului.Textul continuă mai jos

Oana Moraru: copiii care citesc mult învață să ruleze nu numai imagini, ci și emoții, opinii, valori

Tribunalul personajelor, Booktubing, Teatru de umbre, Rime şi ghicitori, Litere pentru prichindei sunt doar câteva dintre activităţile propuse. Cea de a treia ediţie a festivalului NARATIV aduce în premieră ateliere de storytelling în limbile engleză, germană, maghiară, spaniolă şi ateliere interactive pentru copii cu deficienţe de auz şi de vedere. Activităţile sunt realizate în jurul celor mai frumoase titluri ale literaturii universale, precum Alice în Ţară Minunilor, Peter Pan, Robinson Crusoe, O călătorie spre centrul Pământului, O mie şi una de nopţi, Heidi sau Odiseea.

Statistici îngrijorătoare privind gradul de lectură şi de înţelegere a textelor în rândul elevilor din România arată doar 8% dintre copiii bucureşteni citesc de plăcere în timpul liber şi 42% dintre elevii cu vârstă de 15 ani sunt analfabeţi funcţionali. Festivalul NARATIV este locul unde copiii pot pornească împreună întruna dintre cele mai frumoase aventuri: cea a cititului de plăcere.

Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi realizat cu sprijinul Kaufland România.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa