8 idei amuzante de jocuri pentru când mergi cu mașina

Iulia Mirică
jocuri pentru când mergi cu mașina

Nu știi ce să mai faci ca să-i menții ocupați pe cei mici în timpul excursiilor lungi? Ce-ar fi să încerci aceste idei amuzante de jocuri pentru când mergi cu mașina?

Călătoriile cu piticii familiei nu trebuie să mai fie dificile, punctate frecvent cu fraza sâcâitoare „Am ajuns?”. Există nenumărate modalități prin care poți face timpul petrecut în mașină amuzant pentru tine și pentru copilul tău.

Mai jos, ți-am pregătit opt jocuri pentru când mergeți cu mașina, de care ați putea ține cont la următoarea voastră excursie pe patru roți.

1. Jocul alfabetului

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 5 ani: o persoană alege partea dreaptă a drumului, iar altcineva o alege pe cea stângă. Fiecare jucător se uită după literele alfabetului, care apar pe semne sau plăcuțe de înmatriculare, pe partea sa a drumului. Scopul acestui joc este de a indica toate literele alfabetului în ordine, de la A la Z. Prima persoană care reușește să spună tot alfabetul câștigă.

2. Jocul cu nume de animale

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 6 ani: o persoană alege un animal. Apoi, fiecare persoană trebuie să aleagă alt animal (fără repetiții), care începe cu ultima literă a animalului ales anterior. Nu există câștigători, precum nu poate pierde nimeni jocul. Când mai crește piticul tău, poți să încerci cu orașe, țări și alte lucruri care îi pot pune imaginația la treabă.

3. 20 de întrebări

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 4 ani: o persoană se gândește la un animal, o legumă sau un fruct. Ceilalți participanți trebuie să pună întrebări la care poate fi răspuns cu da sau nu, de genul „Poate zbura?”, „Crește în pământ?”. După ce jucătorii au pus 20 de întrebări, fiecare dintre aceștia are o șansă să ghicească.

4. Telefonul fără fir

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 4 ani: un copil spune un cuvânt sau o frază la urechea cuiva în mașină. Acea persoană o șoptește la urechea altei persoane și așa mai departe. Ultima persoană care aude cuvântul sau fraza trebuie să o spună cu voce tare. De cele mai multe ori, nu va ajunge același cuvânt până la finalul jocului.

5. Jocul cu melodii din seriale

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 5 ani: o persoană fredonează cântecul dintr-un serial preferat, iar celelalte persoane încearcă să numească serialul cât mai repede. Prima persoană care ghicește are dreptul să fredoneze următorul cântec.

6. Testul memoriei

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 6 ani: prima persoană spune „A este pentru…” completând cu orice cuvânt care începe cu litera A, precum „abecedar”. A doua persoană continuă cu litera B, dar trebuie să repete și ce a zis persoana anterioară „A este pentru abecedar, B este pentru bibliotecă”. Jocul se continuă până când terminați alfabetul.

7. Cursa cu locul secret

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 7 ani: o persoană se uită la hartă și găsește un oraș mic, un râu, etc. Acea persoană anunță numele locului pe care l-a ales. Al doilea jucător are 60 secunde pentru a se uita la hartă și a încerca să găsească locul secret.

8. Cursa cu restaurantul

Pentru copiii cu vârsta mai mare de 5 ani: fiecare jucător își alege un restaurant. Jucătorii câștigă puncte dacă văd restaurantul pe drum, pe un panou publicitar sau îl aud menționat la radio. Impune un timp limită și adaugă punctele.

Tu ce alte jocuri pentru mașină mai știi?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa