Idei de cadouri de Crăciun pentru copii, pe vârste

Raluca Dumitrică
cadouri-de-Crăciun-totul-despre-mame

Am intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea listei de cadouri de Crăciun şi fiecare dintre noi se gândeşte la cum să găsească cel mai potrivit cadou pentru fiecare membru al familiei, dar şi pentru prieteni.

Cea mai complicată chestiune rămâne, însă, alegerea cadoului perfect şi surprinzător pentru copii. Pentru a vă uşura mult muncă, iată câteva sugestii de cadouri de Crăciun pentru bebeluși, preșcolari și copii mai mărișori:

Citește și: Scrisoarea unui bebeluş pentru Moş Crăciun

Cadouri pentru bebeluşi

Această categorie este cel mai uşor de mulţumit. Şi cea cu care ieşi cel mai ieftin, dacă e să fim sinceri până la capăt. Asta pentru că un bebeluş descoperă cu atâta încântare lumea din jurul lui, încât poate să fie fascinat până şi de cele mai mărunte daruri. Un telefon de jucărie cu taste muzicale, un mănunchi de chei de plastic, tocmai bune de molfăit, o carte senzorială, o cutie cu nisip kinetic sau, şi mai banal, una de şerveţele cu desene colorate pe ambalaj, pe care le poate scoate unul câte unul, după modelul acesta, se vor dovedi a fi nişte cadouri taaare bune de Crăciun. Bineînţeles, puteţi fi mai creativi de-atât, mai ales dacă sunt primele lui sărbători de iarnă, şi cumpăra ceva cu semnificaţie, pe care să îl puteţi păstra pentru totdeauna. De exemplu, un tricou sau o rochiţă tematică pe care puteţi inscripţiona „primul tău Crăciun” sau ceva de genul acesta, ştiţi voi ce şi cum!

Cadouri pentru preşcolari

Jucăriile par să fie cuvântul magic pe care îl puteţi plasa pe lista de cumpărături atunci când va gândiţi la preşcolari. Lor le plac jucăriile în toate formele, dimensiunile şi culorile. Dacă sunt muzicale sau pe baza de baterii, ca să facă tot felul de giumbuşlucuri, cu atât mai bine. Important este să se învârtă, să sară, să cânte sau să recite, eventual într-o limba străină, iar succesul e garantat. Nu uitaţi de Lego, tăbliţe magnetice de scris, ustensile de desenat şi colorat, seturi cu plastilină, un microfon cu care să îşi poată etala calităţile artistice sau o căsuţă de păpuşi de dimensiuni mari, cu tot cu mobilier şi locatari. Tot o reuşită sunt şi jucăriile care reproduc celebrele personaje din desene animate, precum Minionii, figurinele din Star Wars sau din Întors pe dos. Şi, bineînţeles, Anna şi Elsa.

Cadouri pentru școlari

Chiar dacă vă gândiţi că un teanc gros de cărţi e tot ce îi trebuie unui şcolar, ca să-şi exerseze deprinderile obţinute în banca din clasă, aflaţi că şcolarii sunt, în continuare, nişte copii cărora le place tare de tot să se joace. Iar dacă aveţi nişte domnişoare cochete, ştiţi, deja, că, pe lângă orele nesfârşite de joacă, le place grozav de mult să dea iama prin rafturile din magazine cu rochiţe, tutu-uri, gentuţe şi alte chestiuni pline de drăgălăşenie feminină. Şi care să fie, în varianta ideală, cu Violetta sau cu personajele din Descendenţii. Aşa că nu veţi da deloc greş dacă veţi pune pe lista de cumpărături jucării, jocuri video, cărţi interactive sau 3D, seturi de confecţionat bijuterii (atenţie, însă, dacă aveţi şi copii mai mici, să nu înghită cantităţi serioase din necesar, că noi am păţit-o!), tricouri de groupie şi, în general, piese sclipicioase de îmbrăcăminte şi accesorii, cu care vor face furori la Revelion.

Spor la cumpărături şi succes la împachetat!

Citește și:
Confesiunea unei mame care are 100 de persoane pe lista de cadouri de Crăciun
5 tradiţii de sărbători pe care le voi scoate de la naftalină în acest an
Bugetul lunii decembrie în familiile cu copii

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa