Filme pe care preșcolarii le vor adora… dar și părinții

Anca Vlad

Cauți filme pentru micuțul tău? Verifică această listă cu cele mai bune filme pentru preșcolari și pornește televizorul (calculatorul, DVD-ul…). Cei de la sheknows.com au ales cele mai potrivite filme pe care preșcolarul le va adora.

Poate fi dificil să alegi ceva potrivit pentru un copil cu vârsta cuprinsă între doi și cinci ani, dar cele de mai jos le vor atrage atenția și-i vor distra. Indiferent că alegi să le vizionați într-o seară în familie sau vrei să te relaxezi timp de 90 de minute fără să ai grija micuților, nu poți da greș cu aceste povești minunate.

Ponyo

Micuții vor fi atrași de aventurile din mare din filmul creat de regizorul Miyazaki. Peștișorul auriu Ponyo scapă de tatăl său vrăjitor ca să devină… un copil.

Vaiana (Moana)

Încăpățânata Moana îi va conduce tot pe mare în ultima producție semnată Disney. Grafica frumoasă, pesonajele amuzante și coloana sonoră atrăgătoare face din acest film un clasic.

Aventurile lui Elmo în Grouchland (The Adventures of Elmo in Grouchland)

Fanilor lui Elmo le va plăcea această poveste din 1991. Prietenosul mostru roșu din Strada Sesame trebuie să-și recupereze păturica tocmai din îndepărtatul Grouchland.

Thomas și prietenii: Începutul aventurii (Thomas & Friends: The Adventure Begins)

Toată lumea în vagoane! Fanii trenulețului Thomas vor iubi această variantă din 2015, bazată pe cartea de benzi animate. Acum, ei pot descoperi cum a început povestea lui Sodor.

The Gruffalo

Filmul scurt, dar înduioșător, e bazat pe cartea pentru copii apărută în 2009 și spune povestea unui șoricel urmărit de prădători.

Curiosul George (Curious George)

Povestea clasică și seria animată stau la baza acestei comedii realizate în 2006 și care-i are în centru pe maimuța George și Bărbatul cu Pălărie Galbenă.

Aventurile lui Milo și Otis (The Adventures of Milo and Otis)

Poate un pic prea lent pentru copiii din zilele noastre, dar păpușile și pisicuțele sunt adorabile și merită vizionate în acest hit din 1989.

Marry Poppins

Din 1964, copiii s-au îndrăgostit de perfecta și curajoasa dădacă Mary Poppins din filmul Disney.

Alice în Țara Minunilor (Alice in Wonderland)

Filmul din 1951 este un clasic Disney în care sunt prezente tot felul de personaje fantastice pe care orice copil le va adora.

Horton (Horton Hears a Who)

Un elefant descoperă un orășel mic de tot pe nume Whoville.

În căutarea lui Nemo (Finding Nemo)

Preșcolarii vor îndrăgi povestea submarină a unui tată și a fiului său, pești clovn. Sunt și câteva momente înfricoșătoare, dar una peste alta, filmul Pixar din 2003 e perfect pentru cei mici.

Cenușăreasa (Cinderella)

Primul film al oricăui copil! Clasicul Disney din 1950 este genul care prezintă o prinșesă minunată și este modul ideal de a-i face unui copil cunoștință cu lumea animată.

Sofia Întâi: Palatul plutitor (Sofia the First: The Floating Palace)

Fanii seriei animate Sofia Întâi vor îndrăgi această poveste cu sirene din 2014. E perfectă pentru cei mai mici.

Doamna și vagabondul (Lady and the Tramp)

Lansat în 1955, filmul face parte din clasicele Disney și prezintă o poveste de dragoste între câini.

Charlotte’s Web

Filmul spune povestea lui Wilbur, un purcel anxios și înțelept, și a calmei păienjenițe Charlotte.

Happy Feet

Pingurinii sunt adorabili. Toată lumea știe asta. În acest film animat din 2006 puteți urmări aventurile lui Mumble, un pinguin talentat, pasionat de step.

Cartea junglei (The Jungle Book)

Clasicul din 1967 e o intrucedere potrivită în lumea animată Disney. Mowgli, puiul de om, este ghidat de animalele din junglă într-o călătorie pentru descoperirea sinelui.

Kiki’s Delivery Service

Realizată de Studiul Ghibli, pelicula spune povestea maturizării unei tinere vrăjitoare.

Compania monștrilor (Monster Inc.)

Poate că monștrii nu sunt subiectul preferat al unui preșcolar, dar filmul Pixar din 2001 este unul amuzant. Orașul populat de monștri este alimentat cu țipetele copiilor. Ce se întâmplă însă atunci când o fetiță dulce pătrunde în lumea lor?

A Bug’s Life

Copilului tău îi plac târâtoarele? În cazul în care răspunsul e afirmativ, animația Pixar din 1998 e potrivit pentru el. O furnică recrutează o trupă de gândaci care să-i păzească non-stop colonia de atacul lăcustelor.

The Snowman

E o poveste potrivită pentru perioada Sărbătorilor de iarnă, dar acest filmul din 1982 despre un băiat și un om de zăpadă poate fi vizionat oricând. Mai mult, e suficient de scurt încât preșcolarul să nu-și piadă interesul.

Aventurile lui Winnie the Pooh (The Many Adventures of Winnie the Pooh)

Acțiunea filmului din 1977 se desfășoară în Pădurea celor 100 de Acri și are ca personaj principal un ursuleț prostuț.

Toy Story

Jucăriile Woody, Buzz și prietenii lor prin viață în acest clasic Pixar din 1995. Oare jucăriile preferate ale lui Andy îl vor face pe băiat să se întoarcă din casa nesuferitului său vecin?

Frozen

Acest film Disney a fost lansat în 2013, dar preșcolarii nu pot renunța la el. Micuții le adoră pe Anna, Elsa și prietenii lor.

Totoro (My Neighbour Totoro)

Copiii sunt introduși în lumea creată de regizorul Miyazaki în 1988, care vorbește despre niște surori și prietenii lor fantastic.

Mica sirenă (The Little Mermaid)

Un alt clasic Disney, din 1989, filmul de față face legătură între pământ și lumea subacvatică. Un pic de atenție e necesară din partea părinților la scena cu vrăjitoarea.

Trolii (The Trolls)

În afara trolilor înfometați, care-i pot speria pe copiii mai sensibili, animație din 2016 e amuzantă, colorată și are o coloană sonoră care te prinde.

Mașini (Cars)

Micuții pasionați de mașini vor fi cuceriți de acest film, producție Pixar 2006. După vizionarea lui, pot urmări Avioane, dar și continuările la Mașini.

Regele leu (The Lion King)

Sunt câteva moment întunecate în acest film Disney din 1994, dar preșcolarii vor îndrăgi muzicalul care spune povestea maturizării leului Simba.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa