Două piese de teatru inedite pentru copii, la Apollo111. Invață-l pe cel mic să descifreze mesajele orașului

TOTUL DESPRE MAME
Carina pe drumul spre casa la Apollo111

   Stagiunea teatrului Apollo111, cel mai nou teatru din Capitală, se deschide pe 14 ianuarie, cu premiera piesei pentru copii ”Carina pe drumul spre casă”, în regia Oanei Răsuceanu. Spectacolul, produs în parteneriat cu 111Film, spune povestea unei fetițe care se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile bucureștene și care ajunge pe străzile marelui oraș, unde nu doar că trăiește o aventură, dar învață să vadă cu alți ochi lumea din jurul ei.

  În plus, tot în luna ianuarie, la Apollo111, teatrul aflat în sediul Palatului Universul, secarina-pe-drumul-spre-casa reia și spectacolul ”Tărâmul din Globul Fermecat”, dramatizat și regizat de Iris Spiridon, după ”Crăiasa Zăpezii”, de H.C. Andersen.

   ”Carina pe drumul spre casă” spune povestea unei fetițe care se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile bucureștene, piesa propunându-și să ofere copiilor o perspectivă inedită asupra Bucureștiului, văzut prin ochii unei fetițe de 6 ani. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz.

  Astfel, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește nu numai să descopere un București neștiut până atunci, dar să cunoască o serie de personaje care o vor însoți mai departe, în lungul ei drum spre maturizare.

  Primele reprezentații ale spectacolului vor avea loc pe 14 și 15 ianuarie, iar biletele pot fi cumpărate online.

  Când am început să mă gândesc la Carina și la drumul ei spre casă, am avut în minte imaginea mea, pe la 7-8 ani, mereu cu ghiozdanul în spate, fie în autobuz (era 178, îmi amintesc foarte clar), fie în metrou (pe ruta Eroilor – Piața Gorjului). Eram fascinată de tot ce mă înconjura. De oameni, de străzi, de sunetul metroului trecând prin tunel. Și așa am ajuns la o poveste în care un copil rătăcit, vulnerabil, timid, are parte de o călătorie specială, descoperind un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană. La finalul spectacolului, sper ca spectatorii noștri foarte tineri să se simtă inspirați și să își dorească să exploreze Bucureștiul altfel, cu imaginația la înaintare”, spune Oana Răsuceanu, autoarea și regizoarea piesei.

  Din distribuția spectacolului ”Carina pe drumul spre casă” fac parte Irina Velcescu, Adina Lucaciu, Andrei Barbu și Adina Ștețcu. Scenografia și costumele sunt semnate de Anca Lazăr, muzica originală îi aparține lui Petre Ancuța, iar ilustrația muzicală lui Vasile Manta.

  ioana-marcoiu-si-vlad-birzanu-in-taramul-din-globul-fermecat

  Începând cu 21 ianuarie, se reia și spectacolul ”Tărâmul din Globul Fermecat”, primul spectacol Apollo111 pentru copii, dramatizat și regizat de Iris Spiridon, după ”Crăiasa Zăpezii”, de H.C. Andersen. Spectacolul, care s-a jucat cu sala plină în luna decembrie, îi are în distribuție pe Ioana Mărcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie și Nicoleta Lefter. Scenografia spectacolului este semnată de Iuliana Vîlsan, scenograf premiat de UNITER, proiecțiile multimedia sunt asigurate de KotkiVisuals, iar muzica originală a spectacolului este compusă de Ghighi Eftimie. Biletele se pot cumpăra online.

  Apollo111 a fost deschis în luna noiembrie 2016 în corpul B al Palatului Universul și, pe lângă o sală de spectacol, are în componența sa o sală de repetiții, agenția de casting E-Talent și un bar.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa