Decorațiuni de Crăciun pe care le poți face împreună cu copiii. 6 idei cu VIDEO

Ramona Dinescu

Nu există Crăciun fără decorațiuni. Orice casă, chiar și cea mai tristă, trebuie împodobită de Crăciun. Mai ales când sunt copii în acea casă.

Decorațiunile de Crăciun ocupă un loc super important în viața mea. Am făcut o pasiune din a face decorațiuni pentru orice sărbătoare, fie că e vorba de Paște sau de Halloween. Și asta pentru că am observat că cei mici sunt extrem de pasionați și stau cu plăcere ore întregi alături de mine să confecționăm ghirlande, ornamente și alte astfel de decorațiuni cu care împodobim apoi casa. Iar plăcerea cea mai mare vine atunci când ne uităm la ele și când le scoatem anul următor și le așezăm alături de decorațiunile noi.

Nu ai nevoie decât de câteva accesorii pe care le găsești în magazinele de bricolaj sau acele mari magazine pentru copii, dar și de câteva ustensile, precum pistol de lipit, cutter, foarfece, pensete. Noi mergem în magazin împreună și facem stoc de hârtie colorată, creponată, mărgele, panglici, bile de polistiren expandat, sclipici colorat, acuarele în culori metalice, etc. Și, de-a lungul timpului strângem ce ni se pare că ar putea fi util precum sulurile de hârtie igienică, cartoane, borcane fără etichete, etc.

După vârsta de 3-4 ani, copiii pot participa extrem de entuziaști la astfel de activități de arts&crafts. Totul este ca tu să-ți faci timp, să acorzi puțină atenție subiectului și să-ți folosești imaginația.

Iată câteva idei pe care eu le-am aplicat cu brio.

Decorațiuni pentru uși, ferestre și alte obiecte de care se pot agăța

Ai nevoie de hârtie colorată, suluri de hârtie igienică și mici accesorii:

Oameni de zăpadă

Iată un mod simplu prin care poți să folosești șosetele uzate.

 

Coroniță de Crăciun

Această coroniță a făcut furori în rândul copiilor mei. Le-a plăcut atât de mult că am pus-o la păstrare de anul trecut și așteptăm să o refolosim și anul acesta.

Aici găsești încă o idee ce se potrivește mai ales ecologiștilor. Astfel poți recicla pungile de plastic și umerașele de sârmă vechi:

Masa de Crăciun

Se spune că nu există Crăciun fără cozonaci și fără carne de porc pe masă. Eu aș merge mai departe și aș propune o serie de gustări delicioase, dar și haioase pentru cei mici. Totul este să reușești să le dai cu porția.

Iată 18 idei de gustări de Crăciun:

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa