Cum se face o pinata pentru Paște

Cristina Călin, redactor-șef

Pinata a devenit un accesoriu foarte popular la petrecerile pentru copii. Cei mici o îndrăgesc mai ales că este o ocazie bună pentru a se delecta în voie cu dulciuri. Acestea se pot cumpăra, dar este mult mai plăcut să realizați una acasă. Este foarte ușor de confecționat și nu vă trebuie multe materiale. Iată cum se face o pinata pentru Paște,potrivit essentialkids.com.

Ce decorațiuni simpatice pentru Paște facem în familie?

Materiale de care aveți nevoie:

Hârtie galbenă

Acuarele albe

Bandă adezivă

Ochi de plastic

Hârtie gumată portocalie

Pensulă mare

Aracet

Panglică

Foarfecă

Cutter

Balon

Ziare vechi

Dulciuri

Cum să organizezi o vânătoare de ouă de Paști

Instrucțiuni pentru realizarea unei pinata pentru Paște

Pasul 1

pinata pentru pasteDe îndată ce ai la îndemână toate resursele, amestecă aracetul cu puțină apă și amestecă până se transformă într-o pastă fluidă. Umflă un balon dintr-un material mai rezistent. Folosindu-te de o pensulă, acoperă balonul cu aracetul amestecat cu apă, amestecând în compoziție din când în când. Pe măsură ce pui aracet pe balon lipește și bucăți de ziar. La sfârșit ar trebui să ai aproximativ 4 straturi de ziar lipite de balon.

Nu lipiți bucăți de ziar în jurul nodului făcut pentru a lega balonul, în schimb aveți grijă ca pe laterale să aveți straturi suficient de multe. Când ați terminat, legați balonul cu o sfoară unde la soare, de preferat afară. Trebuie să îl lăsați la uscat o zi sau două pentru a fi siguri că ați obținut ceea ce trebuie. După aceea, desfaceți balonul și scoateți-l din interiorul piniatei.

Cele mai bune ponturi pentru o petrecere de copii perfectă!

Pasul 2

pinata pentru pasteCând pinata s-a uscat vopsiți-o cu alb. Lipiți cu ajutorul vopselei bucăți de șervețel alb. Apoi, decupați din hârtie galbenă petale, pe care le lipiți cu aracet peste stratul de șervețel. Petalele le veți lipi ca pe niște straturi de solzi de pește.

 

Activități cu hârtie pentru copii. 5 moduri creative în care vă puteți distra

Pasul 3

pinata pentru pasteIntroduceți dulciurile în pinata și lipiți gaura rămasă folosind bandă adezivă. Folosindu-vă de un cuțit feceți o crestătură mică pe unde introduceți o panglică pe care o veți folosi pentru a atârna pinata. Lipiți cu bandă adezivă.

 

Jucării senzoriale handmade. 6 exemple pe care le poți face acasă

Pasul 4

Din hârtia gumată decupați picioarele și ciocul puiului, pe care le lipiți cu aracet. De asemenea, lipiți și ochii.

Agățați pinata și sunteți gata de distracție!

sursă foto: pintrest.com

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa