Cum să petreci timp de calitate cu cei mici, chiar și după ce începe școala

Raluca Dumitrică
TImp de calitate

E vremea vacanţei, a ieşirilor îndelungate în aer liber, a timpului de calitate în cantităţi mai mari alături de cei mici. Dar, dacă te îngrijorează faptul că în curând va începe şcoala, iar asta poate să însemne că îţi vei lua adio de la timpul de calitate, te încurajăm să nu renunţi de tot la programul de vacanţă atunci. Iată cum să petreci timp de calitate cu cei mici, în aer liber și nu numai, chiar şi după ce începe şcoala!

Timpul de calitate este fix acel timp în care tu și copilul tău faceți pentru relația voastră mai mult decât să fiți, pur și simplu fizic, unul în preajma celuilalt. Un timp de calitate nu e timpul în care, umăr la umăr, tu verifici febril Facebook-ul, iar el mai urcă un nivel în jocul de pe tabletă. Acela e mai mult timpul vostru 🙂 Timpul de calitate e acea perioadă în care nimic nu vă stă în cale și pe care o puteți fructifica pentru a vă putea conecta și reconecta. Perioada în care vă puteți cunoaște mai bine reciproc și care poate crea niște obișnuințe pozitive cu beneficii pe termen lung. Din fericire, există o serie de variante de petrecere a unui timp de calitate, ale cărui efecte să fie rapid vizibile, așa cum sunt și exemplele următoare.

Transformă orele de după şcoală în timp de calitate

Dacă, din pricina programului de muncă, nu reuşeşti în fiecare zi să îl iei pe cel mic de la şcoală, stabileşte o regulă prin care măcar o dată pe săptămână să fii tu cea care îl așteaptă după ore. Poţi chiar să decretezi ziua respectivă drept ziua voastră şi să ştii clar că în timpul petrecut împreună atunci, în aer liber, aveţi parte de un program fain, care să vă încarce ambilor bateriile şi să vă facă să vă conectaţi mai bine. Evident că varianta ideală este aceea în care şi tati participă la programul vostru, aşa că încearcă să îl cooptezi şi pe el la ieşirea în aer liber, de câte ori se poate, şi veţi petrece cu toţii un timp de calitate deosebit de important pentru relaţia dintre voi.

Acordă mai multă atenţie locului în care mergeţi

Chiar dacă ai impresia că important e să ieşiţi din casă şi să vă bucuraţi fiecare de prezenţa celuilalt, asta nu înseamnă că nu poţi să fii atentă la locurile în care mergeţi. În pofida faptului că parcul poate fi o idee foarte bună, dacă acesta este unul de mici dimensiuni, foarte aglomerat, iar locul de joacă este în apropierea unei străzi intens circulate, te sfătuim să iei în calcul o altă variantă. Tu nu vei face altceva decât să fii stresată de faptul că cel mic o poate zbughi pe stradă, vei avea tendința de a te uita mereu la ceas, ca sa plecați acasă, iar ieșirea poate fi un fiasco. În plus, poluarea și zgomotul străzii nu vor contribui prea mult la reușita ieșirii.

Timp de calitate alături de copilul tău poți petrece și atunci când mergeți la cumpărături. Așa îmbini utilul cu plăcutul și îți poți lăsa copilul să-și exercite imaginația atunci când vine vorba de alegerea hainelor pentru școală sau a meniului pentru a doua zi. Lasă-l să aleagă, să propună și luați decizii împreună. Astfel, o zi de shopping va fi relaxantă pentru toată lumea.

În weekend, luaţi masa în aer liber

O altă idee bună de a petrece timp de calitate în aer liber alături de copilul tău este să luaţi masa în afară casei. În acest sens, un picnic sună extraordinar de bine pentru toată lumea. Pe lângă faptul că va fi o masă mai puţin obişnuită, îl poţi implica pe cel mic şi la alegerea şi pregătirea micului bagaj culinar pentru ieşirea la iarbă verde, ceea ce s-ar putea să îi placă teribil de mult. Iar, când vremea nu va mai permite tolăneli pe pământ, nu renunţaţi la ideea de a mânca în aer liber. Şi în sezonul mai puţin călduros aveţi posibilitatea de a lua masa în aer liber, multe restaurante sau complexe de agrement având terase unde se poate sta foarte bine şi când temperaturile scad.

Poți petrece timp de calitate și practicând un sport împreună cu cel mic

Să mergi cu bicicleta, cu rolele, să înoţi şi să joci fotbal sau tenis cu cel mic e o metodă foarte bună de a petrece timp de calitate. Stai liniştită, nu trebuie să te descurci la perfecţie la niciunul dintre aceste sporturi! Important e că vă distraţi în tandem şi că vă face mare placere sa fiți sportivi în echipe adverse 🙂  Unde mai pui că mişcarea e foarte sănătoasă pentru amândoi.

Ședința foto a fost realizată cu scopul prezentării noii colecții Tex- Back to School, iar copilul care a reprezentat redacția TOTUL DESPRE MAME se numește Antonia Gavrilă și are 7 ani.

carrefour1 carrefour2 carrefour3 carrefour4 carrefour5 carrefour6 carrefour7 carrefour8 carrefour10 carrefour11 carrefour12

Dacă ți s-a părut util acest articol despre cum să petreci timp de calitate cu cel mic, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa