Copilul tău poate învăța să ia decizii jucându-se. Iată ce ai de făcut!

TOTUL DESPRE MAME
Lego Duplo

Creierul unui copil preșcolar este capabil să absoarbă o cantitate impresionantă de informație nouă și să dezvolte abilități esențiale pentru a fi pregătit pentru școală și pentru viață în general. De aceea, printre responsabilitățile tale de părinte este și aceea de a nu rata nici o ocazie de a încuraja curiozitatea nativă și interesele copilului tău. Încearcă să-l susții în activitățile sale creative care îi dezvoltă imaginația și învață-l să ia propriile decizii.

Acest articol conține prezentare de produs

Abilitatea copilului de a lua decizii de unul singur este esențială în viață pentru că la fiecare câteva minute el va trebui să decidă între mai multe alternative. Poți să exersezi acest lucru cu el în situațiile de zi cu zi – ți-ai dori șosetele verzi astăzi sau pe cele roșii? Ai vrea să vizionezi desenul animat înainte de masă sau după? Luarea deciziilor este, inevitabil, o parte importantă din viața fiecăruia. Iar abilitatea de a lua decizii poate fi dezvoltată numai începând cu decizii mici și crescând apoi la decizii mari, importante. Educația prin joc este modalitatea cea mai bună de a exersa acest lucru cu copilul tău.

Se apropie, vara, este anotimpul perfect pentru a-ți implica copilul într-un procesul de luare a deciziilor – planificarea vacanței familiei. Fiecare familie se gândește în fiecare an unde să-și petreacă vacanța și abia așteaptă noile aventuri și timpul petrecut împreună. Însă cu atât de multe locuri frumoase în lume care merită să fie vizitate, cum să alegem locul cel mai bun? Pentru copiii mai mici, începe cu simpla recunoaștere de imagini. Vorbind cu copilul tău despre ceea ce vede în imagini, îl va ajuta să-și formeze o opinie despre ce i-ar plăcea să viziteze. Ce mijloace de transport folosesc oamenii atunci când doresc să exploreze locurile din țara lor? Dar atunci când vor să viziteze țări străine aflate departe de casă? Sunt atât de multe opțiuni! Lasă-ți micuțul să descopere cât de distractive sunt călătoriile mai întâi prin joacă cu ajutorul seturilor de construcție tematice LEGO® DUPLO®, potrivite pentru copii cu vârste cuprinse între 1 ½ și 5 ani.

 Alege împreună cu copilul locul unde veți petrece vacanța

Mama și tata au decis să-și implice și copiii în planificarea vacanței familiei. Mama a imprimat câteva imagini cu peisaje minunate: mare, munte, râuri și deșert cu piramide. Ambii copii înțeleg că nu este ușor să ia o hotărâre și să aleagă un singur loc. Întreaga familie stă pe covor și discută fiecare imagine. Băiețelul este curios și întreabă dacă va avea voie să înoate cu delfinii în cazul în care alege vacanța la mare – delfinii sunt animalele lui preferate!

Hai să învățăm luarea deciziilor într-un mod distractiv!

La aeroport

Mama le spune copiilor: “Dacă alegem o vacanță la Marea Mediterană, va trebui să zburăm cu avionul. Avioanele sunt vehicule uriașe care te pot duce în locuri îndepărtate.” Ea deschide seturile LEGO® DUPLO® cu tematică de aeroport și începe să vorbească despre ce se întâmplă la aeroport. “Cand ajungem la aeroport, mergem la birourile de check-in, unde ne vor cântări bagajele și vor lipi o etichetă pe fiecare. Daca bagajele nu ar avea etichete, ar putea ajunge în avioanele greșite. Băiețelul vrea să știe mai multe despre cum ajung bagajele de la biroul de check-in la avion și mută singur bagajele LEGO DUPLO cu vehicolul de transportat bagaje. Dupa ce bagajul a fost trimis la avion, este timpul pentru controlul de securitate. Când avionul are rezervorul plin și este gata de zbor, oamenii pot urca și motoarele pornesc !

Aventură cu trenul

Apoi copilul se arată interesat de călătoria cu trenul. Așa că începe să împingă trenulețul LEGO® DUPLO® pe șine exclamând ”ciu-ciuuu!” În timp ce băiețelul se joacă cu setul său preferat LEGO DUPLO, mama alege imaginile cu destinațiile care au fost discutate cel mai mult. Mai târziu, întreabă copiii daca ar vrea să meargă la mare sau la munte. Ambii copii se pun de acord că vor să meargă într-o călătorie cu trenul așa că familia stabilește o vacanță aventuroasă cu cortul la munte. Delfinii sunt uitați – trenul a cucerit complet inima copiilor.

Amintirile sunt pentru totdeauna

Din păcate, fiecare vacanță are un final și acesta vine, de obicei, mai repede decât ne-am dori. Din fericire, amintirile vor rămâne cu noi mereu! Într-o după-amiază, mama cheamă copiii pentru a se uita împreună prin jurnalul de călătorie. “Vă mai amintiți ziua aceea când am fost să ne plimbăm și a început să plouă din senin? Eram uzi leoarcă! ” Fetița începe să râdă și continuă povestea despre cum au găsit un adăpost. Abilitățile de a comunica ceea ce-și doresc, de a spune povești și de a împărtăși amintiri sunt importante din punct de vedere social și vor ajuta copilul să reușească în viața sa de adult.

 Pentru ideea de joacă s-au folosit seturile:

10810 LEGO® DUPLO® Tren împins

10808 LEGO® DUPLO® Avion mic

10590 LEGO® DUPLO® Aeroport

Cu seturile de construcție LEGO® DUPLO®, dezvoltarea și distracția se combină perfect! Toate cărămizile LEGO DUPLO sunt colorate, creative și captivante pentru micii constructori.

Experiențele de construcție ușoare cu seturile LEGO DUPLO contribuie mult la dezvoltarea abilităților motrice fine sau grosiere la vârsta preșcolară. Aceste abilități sunt printre cele mai importante premise pentru reușita în sarcinile de zi cu zi (ex: îmbrăcatul, spălatul pe dinți) și pun bazele stăpânirii abilităților mai ”academice” (ex: scrisul, coloratul, decupatul).

În plus, cărămizile LEGO DUPLO contribuie la dezvoltarea abilităților ce țin de relaționarea cu oamenii: creativitatea, sociabilitatea sau competențele de comunicare.

Mai multe detalii găsiți și pe Facebook LEGODUPLORomania

 

Te-ar mai putea interesa