Copiii mici fac lucrurile cele mai amuzante. De ce

TOTUL DESPRE MAME
copiii mici sunt amuzanti

Când îți vezi copilul pentru prima dată, îți spui că nimic pe lume nu poate fi mai gingaș decât un nou-născut. Dar timpul va trece și vei vedea că momentele adorabile vor curge unul după altul și că micuțul tău este o sursă inepuizabilă de fericire și de acțiuni care mai de care mai amuzante.

Acest articol conține prezentare de produs

În fiecare zi, face ceva atât de ciudat și drăguț – fie că ia cu el peste tot figurina preferată LEGO® DUPLO®, sau stâlcește numele surorii sale.

Comportamentul copiilor este uimitor pentru oricine, însă, pentru părinți el este ”super-adorabil”. Iată de ce:

Realitatea lor nu este a noastră

Copiii mici nu disting între fantezie și realitate în același mod în care o fac adulții sau chiar copiii mai mari. Deci, când vorbesc cu ei sau cu jucăriile lor, ei își dau seama de emoțiile lor, înțeleg ce înseamnă comunicarea și care este locul lor în lume. Mai târziu, ca preșcolari, jocul de roluri cu jucăriile îi va ajuta să deslușească relațiile dintre oameni – reali și imaginari.

Ei învață cauza și efectul – într-un mod adorabil

Copiii sunt uimiți de lucrurile pe care le considerăm ca fiind banale: „Dacă arunc o minge în jos pe trepte, aceasta va sări!” „De ce o pană plutește în aer, dar o cărămidă LEGO DUPLO nu?” Jucării precum LEGO DUPLO îi ajută să înțeleagă la modul foarte simplist legile de bază ale fizicii pe măsură ce stivuiesc, mânuiesc și lovesc unele de celelalte cărămizile. („Dacă împing cărămida în jos in acest fel, se va lipi de cealaltă cărămidă. Dacă o așez în sus, nu se lipește!”)

Timpul lor de atenție este foarte redus

Sunt complet scufundați în joacă un minut, și în următorul minut se tăvălesc pe podea urmărind câinele. Copiii sunt impulsivi și ușor distrați (lucru care poate funcționa în avantajul vostru atunci când încercați să scapați dintr-o anumita activitate). Și, sincer, e super amuzant să-i urmăriți.

Totul este nou pentru ei

Imaginați-vă că vedeți un pisoi pentru prima dată. Este pufos, miaună. Are o limbuță roz care zgârie! Lumea este plină de miracole pe care copilul tău le vede in fiecare zi. Indiferent dacă este vorba de zăpadă, de lumini de sărbătoare sau de o grămadă de cărămizi LEGO DUPLO în culori vii, creierul copilului vostru le procesează pentru prima dată.

Limbajul este încă un mister

Copiii pot spune cuvinte, chiar dacă nu le puteți înțelege întotdeauna. Și când încep să construiască fraze, bâlbâitul lor poate suna ca o alăturare de nonsensuri; Chiar și cel mai verbal copil devine frustrat și recurge la interjecții uneori. Nu le corectați în mod constant; este mai bine să dezvoltați comunicarea verbală a copiilor prin povestirea evenimentelor de zi cu zi și citirea cu voce tare. Aptitudinile lor verbale se vor îmbunătăți cu timpul – dar înainte ca acest lucru sa se intample, nu uitați să notați câteva dintre greșelile lor adorabile, vă veți amuza mai târziu citindu-le.

Realizările mici sunt mari pentru ei

Dacă ai văzut vreodată un copil care strălucește de mândrie pentru că a reușit să construiasca un turn de cărămizi sau să identifice pasărea roșie într-o poveste, știi cât de importante sunt aceste etape în călătoria lor pentru a deveni un preșcolar capabil. Și chiar daca uneori călătoria este frustranta, dezordonată și repetitivă, este mai mult una uimitoare. Bucură-te de ea!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa