Cele mai mari parcuri de aventură din România. Ce oferă și unde sunt situate

Ramona Dinescu

Parcurile de aventură reprezintă un loc minunat de petrecere a timpului liber, atât pentru copii, cât și pentru părinți, iar pentru dezvoltatori, un adevărat business.

În ultimii ani s-au construit câteva parcuri de aventură pentru copii ce au ajuns deja celebre, având câteva sute de vizitatori pe zi. Cele mai mari parcuri de aventură se regăsesc în jurul Bucureștiului și al orașelor mari din țară. De aceea, am încercat să facem un top al celor mai renumite parcuri de aventură în care vă puteți petrece împreună o zi minunată.

Parcul de Aventură Brașov

Unul dintre cele mai mari este Parcul de Aventură Brașov

Parc Aventura Brașov dispune de 15 trasee de dificultate progresivă. Fiecare participant la aventură primește un echipament de securitate cu 2 carabiniere, care trebuie folosite în permanență pentru siguranță.

Fiecare traseu are un anumit nivel de dificultate, care este simbolizat de o culoare specifică:

  • 4 trasee mov pentru copiii sub 8 ani; traseele mov au un sistem de securitate fără manipularea carabinierelor, pentru maximum de siguranță;
  • 3 trasee galbene pentru copiii de la 8 ani împliniți și pentru începători; traseele galbene nu depășesc o înălțime de 3 metri;
  • 3 trasee verzi care sunt ușoare, unde vă puteți obișnui cu înălțimea jocurilor; pe traseele verzi înălțimea jocurilor nu depășește 6 metri;
  • 2 trasee albastre care sunt de dificultate medie, considerate a fi cele mai plăcute, fiind nici prea ușoare și nici prea grele, ci atât cât să fie distractive;
  • 2 trasee roșii și 1 traseu negru care cer deja energie, forță și tehnică; pe aceste trasee avem parte de adrenalină la maxim;
  • Una dintre atracțiile preferate ale copiilor este Marea Tiroliană de peste Lac, ce are o lungime de 307 metri și o lungime de întoarcere de 200 de metri. Un alt joc foarte cerut este „Închide ochii și sari” ce presupune urcare pe scară de la sol, la o înălțime de 16 metri. Pasul următor este să închizi ochii și să sari în gol. Vei fi protejat.

Parcul de aventură de la Balotești

Edenland Park sau Parcul de aventură de la Balotești reprezinta destinația ideală pentru aventura în aer liber, relaxare și distracție în familie sau cu prietenii. Aflat la doar 20 de minute distanță de București, Edenland Park a creat programe de activități pentru toate preferințele, oferind și una dintre cele mai căutate și apreciate atracții din România: căsuțele în copaci. Acestea din urma sunt total funcționale și pot fi refugiul liniștit pentru câteva nopți, în cuplu ori cu prietenii sau familia.

De la o plimbare cu bicicleta, până la echitație, trasee în copaci, tir cu arcul sau paintball, Edenland Park oferă o multitudine de activități potrivite ieșirilor în familie.

Cele mai mari parcuri de aventură din România. Arsenal Park din Orăștie

Arsenal Park din Orăștie pare să fie cel mai mare parc tematic din România. Construit în perimetrul fostei fabrici de armament de la Orăștie, complexul deține 230 de locuri de cazare, iar turiștii excentrici pot dormi în paturi amplasate pe afeturi de tun în Camera Tun, în TAB-uri, în simple Camere Ofițer sau în luxoase Apartamente Colonel sau Vile General. Aleile complexului sunt străjuite de 150 de exponate militare: tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanță militară, o locomotivă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26. Acesta este cel mai mare muzeu militar în aer liber din România.

Oaspeții au la dispoziție pentru explorare o suprafață de 88 de hectare și 12 kilometri de alei în mijlocul unei păduri de foioase și o mulțime de activități care să îi țină antrenați.

Parcul de aventură Balu

Parcul de aventură Balu este unul dintre cele mai vechi din țară, construit în pădurile Harghitei. Cele 11 trasee cu grade diferite de dificultate au 190 elemente de joc şi 190 platforme montate pe copaci acoperind o suprafaţă de 1.5 hectare. Cei dornici de aventură indiferent de vârstă au aici parte de distracţie, odihnă activă, adrenalină şi o experienţă de neuitat.

Parcul de Aventură Balu are un traseu de șase kilometri pentru biciclete, program off-road cu maşină militară, pe teren accidentat, mai găsiţi paintball, “baie japoneză” (o experienţă unică cu apă fierbinte într-un ciubar din lemn masiv), patinoar, pârtii de schi sau motocross montan.

Gurasada Park din Hunedoara

Gurasada Park este situat în jud. Hunedoara. Pentru acțiune și aventură, Gurasada-Park propune 2 trasee de escaladă în copaci, de diverse grade de dificultate, potrivite atât copiilor cât și adulților. Traseele în copaci reprezintă ocazii ideale pentru exercițiu fizic și un spor de adrenalină.

Panoul de cățărare  este un mod perfect de testare a rezistenței și a forței celor ce îl vor încerca. Tiroliana este o activitate cel mai des folosită de către pasionații de aventură.

Parcul de aventură de la Comana

Parcul de aventură Comana cuprinde 6 trasee pentru copii, 3 trasee pentru adulți de dificultate progresivă (ușor, mediu și dificil), o tiroliană peste lac și o cascadă de tiroliene.
Parcul include o serie de elemente suspendate la diferite înălțimi, elemente care se parcurg folosind echipamentul corespunzător, prin traversare sau caățărare.

Wolk Park adventure de la Zărnești

Wolf Park Adventure reprezintă o investiție de peste 160 de mii de euro în Zărnești, lângă Brașov.
Este un ansamblu de instalații, ateliere sportive în aer liber pentru activități educative și de distracție urmărind dezvoltarea spiritului de echipă, a curajului, îndemânarea și aptitudinea de a parcurge trasee la înălțime. Dispune de patru culori de trasee, de dificultăți diferite.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa